για τη σως μαγιονέζας
Ισιώστε τα στήθη κοτόπουλου ελαφρώς με τα χέρια σας ή τον πλάστη. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με τη ρίγανη, την πάπρικα και το ηλιέλαιο. Γυρίστε τα ώστε να καλυφθούν πλήρως και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, και ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό, ενώ στη θέση του θα βάλετε το chorizo ή το πικάντικο λουκάνικο για ένα λεπτό ή δύο σε κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο. Απλώστε πάνω στην τσιαπάτα και καλύψτε με μερικά φύλλα ρόκας. Προσθέστε πάνω τους τα στήθη κοτόπουλου και τις φέτες chorizo και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι κόλιανδρο.
Σερβίρετε με τα πικάντικες πατάτες και λίγη από τη σως μαγιονέζας στο πλάι.
Συνδυασμός με κρασί
Το κοτόπουλο ψημένο στο τηγάνι ή στα κάρβουνα θέλει δίπλα του ένα λευκό κρασί με έντονο χαρακτήρα. Το chorizo και το σκόρδο στη σως ενισχύουν την ανάγκη για πέρασμα του κρασιού από βαρέλι προκειμένου να μην χαθεί δίπλα στις έντονες γεύσεις του πιάτου. Εναλλακτικά ένα σχετικά ελαφρύ αρωματικό κόκκινο με φρουτώδη χαρακτήρα θα αποτελούσε καλό συνδυασμό.