ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με τσιγαριαστά χόρτα και κοπανιστή Τήνου

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΤΗΝΟΥ

ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ!

ΥΛΙΚΑ


  • 500 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα
  • 500 γρ. χόρτα του βουνού (πικραλίδες, καβουράκια, ζοχούς, αλιβάρβαρα)
  • 500 γρ. καυκαλήθρες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι σάλτσα ντομάτας σπιτική ή βιολογική πούλπα ντομάτας
  • λίγο αλάτι
  • 300 κοπανιστή Τήνου
  • 6 μικρά ορθογώνια κομμάτια ανθότυρου
  • Ζύμη για αλμυρή τάρτα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένουμε πολύ σχολαστικά 2-3 φορές τα χόρτα.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τη σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα  χόρτα να μαραθούν καλά για 10 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και περίπου μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα χόρτα να σιγοψηθούν για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μείνει μόνο το λάδι από υγρά.

Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στην τάρτα (σύμφωνα με τις οδηγίες) και στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα των χόρτων. Τέλος, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια ανθότυρου και λαδώνουμε την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Λευκά κρασιά με πράσινο χαρακτήρα θα ταιριάξουν γάντι. Σκέψου Sauvignon Blanc, Βιδιανά αλλά και Chardonnay αν δίνουν έμφαση στον φυτικό χαρακτήρα τους.
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο