ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με κολοκύθια & φρέσκο δυόσμο

10 ΜΑΐΟΥ 2013

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ

ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ & ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Σ. ΑΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...

ΥΛΙΚΑ

750 γρ κολοκύθια

500 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα ή φέτα (αν προτιμάτε τα αλμυρά)

5 αβγά

Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι (αν δεν έχετε βάλει φέτα)

Πιπέρι

250 γρ κρέμα γάλακτος

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Zύμη  Τάρτας (υπάρχει έτοιμη)

 


ΟΔΗΓΙΕΣ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε  σε σουρωτήρι με αλάτι, να βγάλουν τα νερά τους για 3-4 ώρες

Αφού τα σουρώσουμε πολύ καλά, πιέζοντάς τα δυνατά, γιατί βγάζουν πολύ νερό – τα βγάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ όπου τα ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά

Απλώνουμε τη ζύμη τάρτας σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε πάνω σε αυτό όλα τα υλικά. Τοποθετούμε μερικά τοματίνια κομμένα στην μέσα από πάνω, για στόλισμα

Βάζουμε το pyrex σε προθερμασμένο φούρνο για 45’, ώσπου να ροδίσει το μείγμα πάνω – κάτω και να φουσκώσει λίγο

Μόλις βγάλουμε το pyrex από το φούρνο διακοσμούμε με μια καρδιά από δυόσμο στο κέντρο

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε

 

της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Σ.

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο