750 γρ κολοκύθια
500 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα ή φέτα (αν προτιμάτε τα αλμυρά)
5 αβγά
Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι (αν δεν έχετε βάλει φέτα)
Πιπέρι
250 γρ κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Zύμη Τάρτας (υπάρχει έτοιμη)
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με αλάτι, να βγάλουν τα νερά τους για 3-4 ώρες
Αφού τα σουρώσουμε πολύ καλά, πιέζοντάς τα δυνατά, γιατί βγάζουν πολύ νερό – τα βγάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ όπου τα ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά
Απλώνουμε τη ζύμη τάρτας σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε πάνω σε αυτό όλα τα υλικά. Τοποθετούμε μερικά τοματίνια κομμένα στην μέσα από πάνω, για στόλισμα
Βάζουμε το pyrex σε προθερμασμένο φούρνο για 45’, ώσπου να ροδίσει το μείγμα πάνω – κάτω και να φουσκώσει λίγο
Μόλις βγάλουμε το pyrex από το φούρνο διακοσμούμε με μια καρδιά από δυόσμο στο κέντρο
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε
της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Σ.