ΑΡΘΡΑ Τα 5 κρασιά της παραλίας

ΤΑ 5 ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 5 ΑΧΑΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ!
Τα 5 κρασιά της παραλίας

Όταν είσαι κάτω από τον καυτό ήλιο και σιγολιώνεις θέλεις κάτι δροσιστικό και ελαφρύ, άρα το βασικότερο είναι το κρασί που θα επιλέξεις να έχει χαμηλό αλκοόλ. Ο λόγος;; Το αλκοόλ συνήθως σε ζεσταίνει και αυτό είναι κάτι που δεεεν θέλουμε όταν έχει 40 βαθμούς. Ένα άλλο βασικό κριτήριο είναι η φρεσκάδα. Προτίμησε κρασιά χωρίς βαρέλι που θα έχουν όλη τη φρεσκάδα του φρούτου κ όχι βαριά αρώματα καπνού και μπαχαρικών που θα σε μπουχτίσουν μέσα στη ζέστη. Σημαντικό ρόλο παίζει και το σώμα, στην παραλία (του κρασιού και όχι μόνο)! Κρασιά με μέτριο προς ελαφρύ σώμα είναι σαφώς προτιμότερα από πλούσια και λιπαρά κρασιά, που από τη μια, θέλουν φαγητό και, από την άλλη, θα σου πέσουν κομματάκι βαριά. Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο, είναι φυσικά η τιμή. Ένα μπουκάλι είναι σίγουρο ότι δε θα φτάσει και επειδή οι παρέες έχουν μια τάση να μεγαλώνουν θέλεις κάτι οικονομικό ώστε να μπορείς να πάρεις και δεύτερη, και τρίτη φιάλη…

Αυτές είναι οι 5 επιλογές με βάση την παραλία που θα πας:

  1. Η ερημική

Απόκρυφες παραλίες, με κρυστάλλινα νερά, κοφτερούς βράχους που τους καίει ο ήλιος και μυρίζει παντού θάλασσα και αρμύρα. Ένα τζιτζίκι που έχει ξεμείνει στο πεύκο κάτω από το οποίο απλώνεις την πετσέτα σου σχεδόν σου ψιθυρίζει «ρομπόλα ρομπόλα». Ορυκτές νότες, αλμύρα , ελαφρώς βοτανικός χαρακτήρας και μόνο 12% αλκοόλ περιέχει η Ρομπόλα του Πάνου Σαρρή.

  1. Η κοσμική

Σικάτες ξαπλώστρες, μεγάλες λευκές ομπρέλες, lounge χαλαρή μουσική και μαγιό διάσημων οίκων ακούγονται πολύ chic & fine οπότε η απόλυτη επιλογή είναι το Idylle d'Achinos La Tour Melas. Ανοιχτό, φίνο χρώμα στα πρότυπα της Προβηγκίας, σε υπερσικάτη φιάλη, με διακριτικά αρώματα λουλουδιών και φρούτων και μόνο 12,5 %.

  1. Η παρεΐστικη

Ρακέτες, γέλια, φωνές και κέφι από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Τα άτομα πολλά οπότε θες κάτι σούπερ οικονομικό, νεανικό, φρέσκο και που να αρέσει σε όλους. Μια Μαλαγουζιά από το Κτήμα Μπουγιούρη με 12,5% αλκοόλ θα βοηθήσει ώστε το κέφι να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα!

  1. Η ρομαντική

Ηλιοβασίλεμα, ησυχία, εσύ και το ταίρι σου σε μια ειδυλλιακή παραλία, ζείτε τον έρωτα σας. Ε μια μπουρμπουλήθρα τη θες σίγουρα παρέα με καλοκαιρινά, κόκκινα φρούτα. Αν είναι και ροζ ακόμα καλύτερα. Μην ψάχνεις άλλο… Η Deutz Brut Rose, με λεπτές φυσαλίδες και αρώματα ζουμερών φρούτων και brioche, είναι αυτό που χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω για τον/την γοητεύσεις ή για να αναθερμάνεις τη σχέση!

  1. Η εξωτική

Τυρκουάζ νερά, κοκοφοίνικες και χρυσή άμμος αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για μια αιώρα ή μήπως καλύτερα Aiora λευκή του Οινοποιείου Μοσχόπολις. Το δεύτερο σίγουρα θα το απολαύσεις περισσότερο με αρώματα τροπικών φρούτων που σε μεταφέρουν καρφί στην Καραϊβική, με μόνο 12,5 % αλκοόλ.

 

Εύα Μαρκάκη

Wine Geek