ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουπιές με Σπανάκι Γιαχνί

19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑΧΝΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 kgr. σπανάκι 
  • 1 kgr. σουπιά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 1 μεγάλο πράσο 
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο 
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί 
  • 1 μεγάλη ντομάτα 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • Ελαιόλαδο 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε την σουπιά σε κομμάτια μετρίου μεγέθους. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά το σπανάκι. Στη συνέχεια το χοντροκόβουμε και το ζεματάμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά. Το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ½ φλυτζάνι νερό και τις σουπιές. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν ελαφρά.

Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, τις σουπιές και τα λαχανικά. Σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, περίπου 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.

Προσθέτουμε την ντομάτα αφού την έχουμε ψιλοκόψει, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και λίγο από το μελάνι, αν το έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σπανάκια, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.

Σερβίρουμε με λεμόνι!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Η ντομάτα θα σε εκπλήξει με την επιρροή της σε αυτό το πιάτο. Η σουπιά δίνει την υφή. Συνδύασε με ροζέ με βάση το ξινόμαυρο, λευκά με blends ασύρτικου αλλά και ρομπόλα.

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο