ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σολoμός με σόγια σως

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΣΟΛOΜΟΣ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ

ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. κόκκινο miso ή 3 κ.σ. λευκό miso
  • 2 κ.σ. γιαπωνέζικο ποτί sake
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 4-6 φιλέτα σολωμού
  • Μαύρο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

1 Ανακατεύουμε το miso, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Προσαρμόζουμε τις αναλογίες αν θέλουμε δοκιμάζοντας το μείγμα μας.

2 Αδειάστε το μισό του μίγματος σε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα φιλέτα σολωμού, τοποθετήστε μεσα τα φιλέτα και στη συνέχεια περιχύστε το υπόλοιπο πάνω από τα φιλέτα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φιλέτα έχουν επικαλυφθεί με τη σάλτσα. Καλύψτε το δοχείο και μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά, και έως μία νύκτα.

3 Τοποθετήστε πάνω σε ένα ταψί ή λαμαρίνα αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με λίγο φυτικό λάδι. Τοποθετείστε πάνω τα μαριναρισμένα φιλέτα και τοποθετείστε το ταψί σε απόσταση όχι μικρότερη των 6 εκατοστών από τις αντιστάσεις του φούρνου.

4 Ψήστε για 6-10 λεπτά στο γκριλ, ανάλογα με το πόσο παχιά είναι τα φιλέτα και πόσο ζεστός είναι ο φούρνος σας. Επειδή η μαρινάδα έχει ζάχαρη μπορεί να κάψει το γλάσο, γι΄αυτό πρέπει να παρακολουθείτε συνέχεια το ψήσιμο των φιλέτων, έτσι ώστε αν χρειαστεί να κατεβάσετε το ταψί σε χαμηλότερη σκάλα.

Συνοδεύεται με ρύζι ή λαχανικά.

Συνδυασμός με κρασί

Ο σολομός αν και ψάρι, ανήκει στην κατηγορία των λιπαρών τροφών και ζητά οξύτητα και αρωματική ένταση στο κρασί που θα τον συνοδεύσει. Συνδυάζεται όμορφα με γεμάτα λευκά με οξύτητα, ροζέ με χαρακτήρα αλλά και ελαφριά κόκκινα με απαλές τανίνες.

Οι προτάσεις μας: 2 Ποτάμια Ροζέ - Αμπελώνες Σαμαρτζή, Μούχταρο 2012 - Κτήμα Μουσών, Artis 2012 - Οινοποιείο Αλεξάκη, Primus Ζίτσα 2013 - Κτήμα Γκλίναβος

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο