ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κερκυραϊκό Σοφρίτο

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΣΟΦΡΙΤΟ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ! ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ...

ΥΛΙΚΑ

4-5 μοσχαρίσια φιλέτα ή 1000 gr. μοσχαρίσιο νουά σε φέτες
100 gr. μαϊντανό
7-10 σκελίδες σκόρδο
85 ml. λευκό ξύδι
50 ml. κόκκινο ξύδι
300 ml. ζωμό βοδινού
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο ελαφρά το κρέας, ώστε να σπάσουν οι ίνες του, κάτι που θα κάνει το κρέα ιδιαίτερα τρυφερό. Έχουμε στο μυαλό μας πως όταν χτυπάμε το κρέας πρέπει να το μαγειρέψουμε άμεσα!
    Φροντίζουμε τα κομμάτια του κρέατος να έχουν το ίδιο πάχος όταν τα χτυπήσουμε.

  2. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας και από τις 2 πλευρές.
    Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Έπειτα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και αλευρώνουμε καλά το κρέας.

  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά!
    Τινάζουμε το κρέας ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
    Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, 2-3 κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και δεν τηγανιστούν σωστά!
    Θέλουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές.

  4. Τοποθετούμε το κρέας σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω προσθέτουμε το ξύδι, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

  5. Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά και λίγο πριν το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την άλλη κουταλιά βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια, και ανακινούμε την κατσαρόλα.

  6. Σερβίρουμε άμεσως με πουρέ αλλά και με τηγανιτές ή φούρνου πατάτες!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger