ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα σπανάκι με φράουλα, αβοκάντο και blue cheese

26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ BLUE CHEESE

ΜΙΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ! ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 12 μετρίου+ μεγέθους φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 4 φέτες μπέικον, τραγανά ψημένο και θρυμματισμένο
  • 80 γρ bluecheese ή κατσικίσιο τυρί κομμένο κομματάκια
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια, χοντροκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας  μπαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στο μπλέντερ χτυπήστε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μπαλσάμικο και 4 φράουλες μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.

Βάλτε το σπανάκι σε ένα μπολ. Περιχύστε με το dressing και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.

Συνδυασμός με κρασί
Για μια φρέσκια σαλάτα με αρώματα και γεύσεις που παραπέμπουν στην Άνοιξη και το Καλοκαίρι χρειάζεται ένα αρωματικό κρασί με ένταση και χαρακτήρα που θα συμπαρασύρει στην ίδια κατεύθυνση. Ένα λευκό κρασί με έντονα αρωματικό χαρακτήρα ή ένα ροζέ με υπολειματικά σάκχαρα θα αποτελούσαν ιδανικό συνδυασμό.
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο