ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριζότο με θαλασσινά

25 ΜΑΐΟΥ 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 gr. θαλασσινά (ή έτοιμο mix με μύδια, χταπόδι, καβούρι, γαρίδες, καραβίδες)
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    ΟΔΗΓΙΕΣ

    1. Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν για 5 λεπτά σε περίπου 2 φλυτζάνια νερό.
      Τα καθαρίζουμε από τσόφλια και άμμο και κρατάμε ζεστό τον ζωμό αφού τον περάσουμε από σίτα.
    2. Ρίχνουμε μέσα στο κρασί το σαφράν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλάσσινά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
    3. Σβήνουμε με το κρασί, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 ακόμη λεπτά, έως ότου απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον ζωμό των θαλασσινών και του κοτόπουλου.
    4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό σταδιακά, 1 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό. Όταν απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, έως ότου να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά.
    5. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και αφήνουμε να βράσει μεχρι να χυλώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς! Όταν χυλώσει καλά, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως!

     

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο