ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ριζότο με θαλασσινά
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ.
ΥΛΙΚΑ
- 500 gr. θαλασσινά (ή έτοιμο mix με μύδια, χταπόδι, καβούρι, γαρίδες, καραβίδες)
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες<em class="not
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν για 5 λεπτά σε περίπου 2 φλυτζάνια νερό.
Τα καθαρίζουμε από τσόφλια και άμμο και κρατάμε ζεστό τον ζωμό αφού τον περάσουμε από σίτα.
- Ρίχνουμε μέσα στο κρασί το σαφράν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλάσσινά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 ακόμη λεπτά, έως ότου απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον ζωμό των θαλασσινών και του κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό σταδιακά, 1 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό. Όταν απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, έως ότου να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και αφήνουμε να βράσει μεχρι να χυλώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς! Όταν χυλώσει καλά, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως!