ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πανσετάκια μαριναρισμένα με μπύρα

ΠΑΝΣΕΤΑΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΤΑ; ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΣΕΤΑΚΙΑ! ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΑΤΟ CHARDONNAY!

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ. πανσετάκια χοιρινά

 

Για το μαρινάρισμα

250ml μπύρα

Χυμό από ένα πορτοκάλι

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους

3 κ.γ. μουστάρδα απαλή

 

Επιπλέον θα χρειαστούμε

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ.μουστάρδα Dijon

1-2 λεμόνια

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα πανσετάκια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3-6 ώρες, σκεπασμένα, στο ψυγείο.

Κατόπιν ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο ή ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι ενώ αλατοπιπερώνουμε τα πανσετάκια. Έπειτα ψήνουμε τα πανσετάκια και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τη μουστάρδα Dijon και το θυμάρι.

Περιχύνουμε τα καυτά πανσετάκια με τη σάλτσα λεμονιού και τα αφήνουμε 5’ να μαριναριστούν.

Σερβίρουμε τα ζεστά πανσετάκια με τα αγαπημένα μας συνοδευτικά όπως πιτούλες, πατάτες ή τζατζίκι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger