ΑΡΘΡΑ Οι 10 πιο hot κήποι, μπαλκόνια και ταράτσες της Αθήνας

ΟΙ 10 ΠΙΟ HOT ΚΗΠΟΙ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΕ ΚΗΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΑΣΗ Η ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΠΙΟ HOT ΚΗΠΟΙ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΔΕΣ ΤΑ!
Οι 10 πιο hot κήποι, μπαλκόνια και ταράτσες της Αθήνας

Μπορεί οι διακοπές να αργούν αλλά δε χρειάζεται να περιμένεις το νησί για να βγεις έξω και να χαρείς το καλοκαίρι. Ψάξαμε και βρήκαμε τα ωραιότερα, τα πιο hot μπαλκόνια, ταράτσες και κήπους της Αθήνας που θα σε κάνουν να ξεχάσεις οτι βρίσκεσαι στο αστικό κέντρο της πόλης. Cocktails, κρασιά, brunch, θαλασσινά, gourmet, αστέρια Michelin, τα έχουμε όλα!

  1. Luigi Sky Bar Restaurant

Σε μια από τις πιο γραφικές και πιο παλιές συνοικίες της Αθήνας στην οδό Μνησικλέους 22  βρίσκεται σε μια ταράτσα το Luigi sky bar restaurant με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας που προσφέρει εξαιρετικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, με επιρροές από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Luigi Sky Bar Restaurant, Μνησικλέους 22, Αθήνα 105 56

  1. Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Μέσα σε 10 λεπτά, μπορείς να βρίσκεσαι από το κέντρο της Αθήνας στις Κυκλάδες, τρώγοντας φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Το μπαλκόνι του εστιατορίου στην οδό Π. Μελά 13 στον Βύρωνα έχει θέα από τον Λυκαβηττό μέχρι τον Αργοσαρωνικό, που κόβει την ανάσα. Από αυτό το μπαλκόνι ξεκινάς από νωρίς τις διακοπές σου στην πόλη χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να βγεις σε άδεια και να ξεχυθείς στα νησιά.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, Π. Μελά 13, Βύρωνας 162 33

  1. Couleur Locale

Όταν θες να ξεφύγεις από τους πολυσύχναστους δρόμους του ιστορικού κέντρου μπορείς να κρυφτείς στην στοά της  οδού Νορμανού στο Μοναστηράκι.  Στον 3ο όροφο θα βρεις ένα μπαρ με θέα την Ακρόπολη, όπου από το 2014 σε φιλοξενεί όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές σε κοκτέιλ αλλά και γευστικά snack.

 Couleur Locale, Νορμανού 3, Αθήνα 105 55

  1. A for Athens

Ένα υπέροχο roof garden με την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής, στην καρδιά της πλατείας στο Μοναστηράκι, σου δίνει άπειρες επιλογές σε κρασί, φαγητό και κοκτέιλ. Το A for Athens έχει τεράστια και πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, φτιαγμένη από τον πολύπειρο sommelier, Αλέξανδρο Τριανταφύλλου. Από την άλλη μεριά, οι γαστρονομικές επιλογές ανεβάζουν την απόλαυση σε άλλο επίπεδο. Η τοποθεσία του το κάνει εύκολα προσβάσιμο καθώς η στάση του μετρό είναι δίπλα.

A for Athens, Μιαούλη 2, Αθήνα 105 54 

  1. Six Dogs

Στο στενό της Αβραμιώτου, στο κέντρο της Αθήνας, όπως κατεβαίνεις τα σκαλάκια του six dogs έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν πανέμορφο κήπο όπου εδώ και αρκετά χρόνια στολίζει την Αθήνα. Καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, fun διάθεση και ωραία μουσική το καθιστούν ένα από τα πιο hot μέρη, που μπορείς να επισκεφθείς όλο τον χρόνο.

Six Dogs, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα 105 51

  1. Upupa Epops

Ένα σπίτι του 1930, με μερικές αλλαγές μετατρέπεται σε ένα υπέροχο μπαρ, με μια από τις πιο αγαπημένες μας αυλές στην Αθήνα. Το Upupa Epops δεν μπορεί να λείπει από την λίστα μας μιας και η επιτυχία του μπαρ μιλάει από μόνη της, καθώς όλες τις μέρες της βδομάδας δυσκολεύεσαι να βρεις τραπέζι. Η Μάρφη Μπαλή ετοιμάζει πεντανόστιμα και εμπνευσμένα κοκτέιλ που συνδυάζονται με τα υπέροχα πιάτα του. Αξίζει να σημειώσουμε πως σερβίρει και εκπληκτικό brunch.

Upupa Epops, Αλκμήνης 7, Αθήνα 118 54 

  1. Piu Verde

Φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, στο όμορφο Άλσος του Παπάγου, κρυμμένο στα δέντρα και με έναν επιβλητικά μεγάλο κήπο βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια το Piu Verde. Σερβίρει καφέ και pancakes από νωρίς το πρωί αλλά και νόστιμα μεσογειακά και διεθνή δίνοντάς σου την αίσθηση ότι είσαι στο δάσος. Τους καλοκαιρινούς μήνες η δροσιά από τα πεύκα και τις λίμνες, το καθιστούν μια όαση στην πολύβουη Αθήνα. Στα συν ότι επιτρέπονται και τα κατοικίδια.

Piu Verde, Στρατ, Αλ. Παπάγου, Παπάγου 156 69

  1. Black Duck Garden

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, πριν από 180 χρόνια, o χώρος που βρίσκεται σήμερα το Black Duck Garden ήταν απλώς ένα αγροτεμάχιο και άνηκε στον κήπο του παλαιού παλατιού. Όταν ο Όθωνας, ο πρώτος βασιλιάς, παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία, εκείνη φύτεψε έναν φοίνικα, ο οποίος στέκεται ακόμα αγέρωχος και κοσμεί την αυλή του Βlack Duck. Ο σεβασμός στην ιστορία του χώρου επεκτείνεται και στον σεβασμό στα κορυφαία προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Σερβίρει εξαιρετικές επιλογές κρασιών από boutique οινοποιεία από όλη την Ελλάδα που συνδυάζονται μοναδικά με τα μεσογειακά πιάτα του.

Black Duck Garden, 5 - 7, Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, Αθήνα 105 61

  1. Hide and Seek

Μια ανάσα από την Κηφισίας βρίσκεται ένας κήπος με φοίνικες και κάκτους δίνοντάς σου την εντύπωση ότι είσαι εκτός πόλης.  Εύκολα μπορείς να κρυφτείς στη δροσιά του και να απολαύσεις τις γευστικές προτάσεις του σεφ αλλά  τα δροσιστικά cocktails που δημιουργούν οι bartenders.

Hide and Seek, Λεωφ. Κηφισίας 254, Χαλάνδρι 152 31 

  1. Hytra

Στον 7ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στεγάζεται το κορυφαίο εστιατόριο Hytra. O Τάσος Μαντής δημιουργεί δυο διαφορετικά μενού, ένα gourmet και ένα πιο cool, με έμπνευση από τα street food του κόσμου. Μπορείς να απολαύσεις το κρασί ή το κοκτέιλ σου συνοδεία finger food ή ένα δείπνο αξιώσεων με θέα 360 μοιρών τόσο στην πόλη όσο και στην επιβλητική Ακρόπολη.

Hytra, Λ, Συγγρού 107-109, Αθήνα 11754

 

Αν τελικά αποφασίσεις να κάτσεις στο μπαλκόνι με φίλους, τότε οι επιλογές είναι πολλές! Διάλεξε κρασί από τις άπειρες επιλογές του Botilia ή άσε το mySommelier να επιλέξει το κρασί που ταιριάζει στα γούστα σου. Και για να έχεις και κάτι στο ψυγείο ή στο ντουλάπι για να το συνοδεύσεις, δες τις ειδικά επιλεγμένες προτάσεις Delicatessen.