ΑΡΘΡΑ Οι κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες για το 2017

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ TOP ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ! ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Κάθε χρόνο οι τάσεις στο κόσμο είναι διαφορετικές. Ποικιλίες ξεκινούν και «λάμπουν», αγαπιούνται και δημιουργούν τις τάσεις της χρονιάς. Άλλες παίρνουν δεύτερο ρόλο, και χάνουν τον πρωταγωνιστικό, γιατί ο κόσμος μπορεί να τις έχει βαρεθεί. Αυτές είναι οι ελληνικές ποικιλίες που ξεχώρισαν το 2017:

Μαλαγουζιά

Ναι έχει κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια και από ότι φαίνεται η ανοδική πορεία της θα συνεχιστεί. Η αρωματική Μαλαγουζιά με τα χαρακτηριστικά αρώματα λουλουδιών και πυρηνόκαρπων, το λιπαρό στόμα και την ισορροπημένη οξύτητα κατάφερε να εκθρονίσει το μοσχοφίλερο από το θρόνο του.

Μαλαγουζιά 2017 - Κτήμα Kitrvs, Μαλαγουζιά 2017 - Κτήμα Μπουγιούρη

Ασύρτικο

Εντός και εκτός Σαντορίνης, έχει καταφέρει και έχει κατακτήσει την παγκόσμια οινική κοινότητα με την μεγάλη συμπύκνωση φρούτου, την κοφτερή οξύτητα του και τον mineral χαρακτήρα του. Στα έξτρα για το Ασύρτικο το γεγονός πως είναι ένα από τα λευκά ελληνικά κρασιά με το μεγαλύτερο δυναμικό παλαίωσης.

Σαντορίνη 2016 - Οινοποιείο Βασσάλτης, Fine Assyrtiko 2016 - Ανατολικός Vineyards

Ρομπόλα

Ο αφανής ήρωας της Κεφαλονιάς δεν είναι πια τόσο αφανής… Με σπέσιαλ εμφιαλώσεις και πιο premium χαρακτήρα άρχισε να μπαίνει όλο και σε περισσότερα σπίτια. Ρομπόλα χωρίς θειώδη, ρομπόλα με γηγενής ζύμες, ρομπόλα με βαρέλι, ρομπόλα single vineyard είναι κάποια από τα ελληνικά κρασιά που συγκίνησαν κοινό και κριτικούς και κάτι μας λέει πως αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ρομπόλα Black Label 2016 - Οινοποιείο Φοίβος, Ρομπόλα 2016 - Πάνος Σαρρής

Βιδιανό

Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του Βιδιανού κατάφερε και τράβηξε την προσοχή της Jancis Robinson. Ανθικό και φρουτώδες ή φυτικό, με τραγανή οξύτητα, ανάλογα με το κλίμα και το υψόμετρο που μεγαλώνει, μπορεί να δημιουργήσει κρασιά πολύ διαφορετικού στυλ που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Klima Βιδιανό 2016 - Αμπελώνες Καραβιτάκη, Βιδιανό 2016 - Ιδαία Οινοποιητική

Μαυρούδι

Εμείς το λέγαμε καιρό αλλά πλέον η τάση για μονοποικιλιακά ελληνικά κρασιά από την σπάνια ποικιλία της Θράκης, επιβεβαιώνει την δίκαια αγάπη και υποστήριξη μας σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη ποικιλία. Βαθύχρωμα κρασιά, με πλούσια κόκκινα και μαύρα φρούτα, γήινες νύξεις και βοτανική διάσταση φτιαγμένα για να εντυπωσιάζουν.

Fine Mavroudi 2014 - Ανατολικός Vineyards, MV Mavroudi 2014 - Ανατολικός Vineyards

Ξινόμαυρο

Η ζόρικη ποικιλία της Νάουσας κλέβει καρδιές και εντυπώσεις με το νέο στυλ της. Μετριασμένες τανίνες, περισσότερο φρούτο και λιγότερη φυτικότητα στη μοντέρνα εκδοχή οινοποίησης από τους νεότερους παραγωγούς κάνουν το Ξινόμαυρο πιο προσιτή στο ευρύ κοινό αλλά και πιο «έτοιμη» για άμεση κατανάλωση.

Γη και Ουρανός 2015 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος, Κτήμα Μαρκοβίτη 2013

Μαυροδάφνη

Όλο και περισσότερες ξηρές μαυροδάφνες βγαίνουν πλέουν, δείχνοντας πως η ζήτηση για αυτή την αρωματική και πολύπλοκη ερυθρή ποικιλία συνεχώς αυξάνεται. Μαύρο φρούτο, κακάο και νότες δάφνης σε ένα ελκυστικό πακέτο ισορροπημένης οξύτητας και μέτριων τανινών.

Οργίων 2015 Βιολογικό - Κτήμα Σκλάβος, Μύηση 2014 - Κτήμα Φοίβος

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο