ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με σάλτσα φέτας και ελιές

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ!

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριου μεγέθους κοτόπουλο ή δύο φιλέτα στήθος κοτόπουλο

2 κρεμμύδια χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

250 ml. ζωμό κοτόπουλου ή ζεστό νερό

200 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

10-15 πράσινες ελιές (όχι γεμιστές)

200 γρ. φέτα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Τεμαχίζουμε τη φέτα σε κύβους.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντρά κομμάτια. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρότερες μερίδες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ζωμό ή το ζεστό νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου δέσει η σάλτσα (περίπου 30 λεπτά) καιλίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα.

Περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον φρέσκια ρίγανη κατά το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου μας είναι το κοτόπουλο, οι ελιές και η φέτα ενώ το σκόρδο σε δεύτερο ρόλο απαιτεί πολυπλοκότητα και ένταση από το κρασί που θα συνοδεύσει το πιάτο. Ένα λευκό, με οξύτητα και όγκο στο σώμα κρασί θα σταθεί επάξια δίπλα του.