ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

:

Κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια, αφού πρώτα το καθαρίσουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι, τους κόκκους πιπεριού μαζί με το χταπόδι και το αφήνουμε να βράσει  μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. 

Σε μία πλατιά κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το χταπόδι και το ψιλοκομμένπ κρεμμύδι και τα σωτάρουμε. 

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά γιατί να μην κολλήσει, έως ότου βράσει το μακαρονάκι.

Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό και όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το χταποδάκι και η ντομάτα. Αυτά θα πρέπει να συνδυάσουμε με το κρασί που θα επιλέξουμε. Θαλασσινά αρώματα αλλά και η οξύτητα της ντομάτας συνδυάζονται όμορφα με ροζέ κρασιά με δροσιστική οξύτητα αλλά και ελαφριά κόκκινα με μαλακές τανίνες.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger
Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο