Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.
Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.
Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.
Σερβίρετε αμέσως.
Συνδυασμός με κρασί
Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.