ΑΡΘΡΑ Επιλεγμένα κρασιά μαζί με το φαγητό σου στο σπίτι σου

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BOTILIA.GR ΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ!
Επιλεγμένα κρασιά μαζί με το φαγητό σου στο σπίτι σου

Εδώ και καιρό ετοιμάζαμε κάτι καινούριο! Σιγοψηνόταν…

Τώρα είναι έτοιμο και είναι εξαιρετικά νόστιμο, και γρήγορο! Μια νέα super συνεργασία, αυτή με το forky, φέρνει επιλεγμένα κρασιά από την ομάδα του botilia.gr σε συσκευασίες των 187ml στο σπίτι σου, μαζί με τα υπέροχα πιάτα που θα διαλέξεις από το forkyΤα πιάτα του Forky ετοιμάζονται από τους ταλαντούχους chef του σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με επικεφαλής τον Χριστόφορο Πέσκια ενώ τα γλυκά υπογράφει ο Στέλιος Παρλιάρος. Μάντεψε ποιος επιλέγει τα κρασιά;

Αυτόν τον μήνα σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Atelier Ερυθρό 2015 της Cavino, ένα ιδιαίτερο, σπάνιο κόκκινο χαρμάνι που σίγουρα θα σε εκπλήξει.

Μια σπάνια, ξεχασμένη ελληνική ποικιλία, το Μαύρο Καλαβρυτινό συναντάει το κοσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon σε ένα χαρμάνι γεμάτο φινέτσα και πολυπλοκότητα. Οι δύο ποικιλίες καλλιεργήθηκαν στην περιοχή της ορεινής Αιγιαλείας, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Το ημιηπειρωτικό μικροκλίμα της περιοχής με τους κρύους χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια που δροσίζονται από το θαλασσινό αεράκι, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την τέλεια ωρίμανση των δύο ποικιλιών.

Η οινοποίηση κάθε μίας έγινε ξεχωριστά και το 50% περίπου ωρίμασε σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 – 8 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα απρόσμενα πολύπλοκο κόκκινο κρασί που ξεχωρίζει μες στο πλήθος, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια από ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες που πλέον βγαίνουν στο προσκήνιο.

Απόλαυσέ το σε χρόνο ρεκόρ μαζί με το forky γεύμα σου.

Μέχρι τον επόμενο μήνα,

 

Τσιν Τσιν!