ΑΡΘΡΑ Ονόματα σκύλων για Wine Lovers ή αλλιώς εμπνευσμένα από το κρασί…

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ WINE LOVERS Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ…

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ
Ονόματα σκύλων για Wine Lovers ή αλλιώς εμπνευσμένα από το κρασί…

Για να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, ναι, είναι λογικό και καθόλου περίεργο να θέλεις να δώσεις στον σκύλο σου ένα όνομα σχετικό με το κρασί. Πρέπει να γνωρίζεις ότι εκεί έξω κυκλοφορούν πάρα πολλά ονόματα σκύλων εμπνευσμένα από το κρασί. Όπως και να το κάνουμε, είναι και τα δύο πολύ μεγάλες αγάπες. Και για να ‘υλογάμε τα γένια μας, τον σκύλο του Άγγελου, ιδρυτή του botilia και επίσημο botiloσκύλο, τον λένε Vino και είναι αυτός

 

Καταλαβαίνουμε αν θέλεις να διαλέξεις όνομα για τον σκύλο σου ανάμεσα στα Μήτσος, Μπάμπης, Μαρίκα (όχι, δεν έχουμε τίποτα με αυτά τα ονόματα) ή στα πιο φορεμένα του τύπου Τζακ, Ραλφ, Λούνα κλπ. Αν όμως η αγάπη σου για το κρασί δεν έχει τέλος ή απλά ψάχνεις κάτι πιο πρωτότυπο, ίσως τελικά ονόματα σκύλων εμπνευσμένα από το κρασί να μην είναι και τόσο κακή ιδέα.

Σίγουρα θα έχεις δει εκατοντάδες φωτογραφίες σκύλων με κρασιά που κυκλοφορούν στα social media. Βάζουμε στοίχημα ότι τα περισσότερα από τα χαριτωμένα σκυλάκια που βλέπεις να ποζάρουν δίπλα σε μπουκάλια και ποτήρια, έχουν όνομα σχετικό με το κρασί. Αγαπημένες ποικιλίες και περιοχές αποτελούν παγκόσμια, σημαντική πηγή έμπνευσης για τους wine lovers ανά τον κόσμο.

Ξεκινάμε λοιπόν με κάποιες ιδέες που μπορούν να σε βοηθήσουν να διαλέξεις όνομα για τον σκύλο σου.

Ρίζλινγκ (Riesling): Ξέρεις τι λένε. Οι σκύλοι ακούνε καλύτερα τα ονόματα που περιέχουν Ρ, Λ και δίφθογγα. Αν τώρα είναι και η αγαπημένη σου ποικιλία, τότε ακόμα καλύτερα. Άσε που φοριέται και σε αρσενικό και σε θηλυκό. 

Μερλό (Merlot): Να μην αρχίσω πάλι για τα σύμφωνα. Αν ο σκύλος σου είναι ήρεμος και easy going, το όνομα Μερλό ίσως να του ταιριάζει γάντι.

Πινό (Pinot): Δεν έχει ρ, λ και όλα τα άλλα που λένε ότι ακούνε οι σκύλοι, αλλά πως να το κάνουμε, είναι η αγαπημένη σου ποικιλία, είτε σε grigio είτε σε noir. Εκλεπτυσμένοι, στιλάτοι σκύλοι μπορούν να υποστηρίξουν άνετα το όνομα.

Γκρίτζο (Grigio): Κανονικά πάει μαζί με το pinot. Αλλά τι να κάνουμε, ή Πινό ή Γκρίτζ(ι)ο. Μαζί ακούγεται πολύ. Σκέψου να φωνάζεις στο πάρκο: Πινογκριιίτζιο, έλα! Μπα… Σίγουρα ταιριάζει καλύτερα σε άσπρους σκύλους αν και λίγο black humor δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Μπαρόλο (Barolo): Πάλι με το Ρ και το Λ. Μήπως και οι οινόφιλοι προτιμούν τα ίδια σύμφωνα; Αγαπημένη περιοχή της Ιταλίας με κορυφαία και λατρεμένα από πολλούς κρασιά. Για κάποιο λόγο μου ταιριάζει με μαύρα, γεροδεμένα σκυλιά.

Καμπερνέ (Cabernet): Αγαπημένη ποικιλία και απίθανο όνομα για σκύλο. Ταιριάζει μάλλον καλύτερα σε αρσενικούς με έντονο χαρακτήρα.

Σοβινιόν (Sauvignon): είτε το πιστεύεις είτε όχι, το όνομα σοβινιόν, παίζει πολύ σε σκύλο. Ακούγεται αρχοντικό, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει το μυαλό σου αλλού όταν το ακούς και παίζει σε λευκό και σε σκούρο χρώμα.

Μπλαν (Blanc): Πάλι ταιριάζει σε λευκούς σκύλους, αλλά αν δεν προφέρεις το c, ίσως να ακούγεται περίεργο…

Κορκ (Cork): Ίσως όχι το πιο εύηχο όνομα για τον σκύλο σου αλλά σίγουρα ξεχωρίζει.

Συρά (Syrah): Κι εδώ έχουμε μια περίπτωση που στην Ελλάδα θα σε δυσκολέψει (καθώς κυρίως για τους άντρες ξυπνά στρατιωτικές αναμνήσεις…), αλλά να ξέρεις ότι ταιριάζει πολύ σε αρσενικούς σκουρόχρωμους σκύλους

Κάβα (Cava): Εντάξει, στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι το καλύτερο όνομα… αλλά να ξέρεις ότι το ισπανικό αφρώδες κρασί, στο εξωτερικό παίζει πολύ σε θηλυκά, μικρόσωμα σκυλάκια.

Ταννίνη: Αγαπημένες ταννίνες. Γιατί να μην βαφτίσεις τη σκυλίτσα σου Ταννίνη; Παιχνιδιάρα, σκανταλιάρα και αεικίνητη.

Μαλαγουζιά: Μεγάλο, το ξέρουμε, αλλά τι να κάνεις αν είναι η αγαπημένη σου ποικιλία; Έχει πάντως και το Λ που βοηθάει πολύ.

Ρομπόλα: Έχει Ρ και Λ και δίφθογγο. Το τερματίζει δηλαδή στον τομέα της ακουστικότητας από τους σκύλους, οπότε αποτελεί ιδανικό όνομα. Η Ρομπόλα που ξέρουμε είναι ένα πολύ χαρούμενο σκυλάκι στην Κεφαλονιά. 

Ξέρουμε και μια Μαυροδάφνη, περιέργως κι αυτή από την Κεφαλονιά….

 

Extras: αυτή είναι η Ρούμι