ΑΡΘΡΑ 6 τρόποι με τους οποίους το κόκκινο κρασί βοηθάει την υγεία

6 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 6 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ!
6 τρόποι με τους οποίους το κόκκινο κρασί βοηθάει την υγεία

Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει καλό στην καρδιά. Οι παρακάτω έρευνες όμως δείχνουν ότι κάνει πολλά παραπάνω από αυτό, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της υγείας μας, πάντα υπό την προϋπόθεση της ελεγχόμενης κατανάλωσης.

Όσοι λοιπόν έψαχναν έναν καλό λόγο να απολαύσουν ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί, μπορούν να προσθέσουν άλλους 6. 

Αυξάνει το προσδόκιμο ηλικίας

Πρόσφατες έρευνες στο Harvard Medical School επιβεβαίωσαν ότι η ουσία Ρεσβερατρόλη που συναντάται στη φλούδα των ερυθρών σταφυλιών ενεργοποιεί την παρσκευή μια πρωτείνης από τον οργανισμό η οποία προστατεύει το σώμα από τις ασθένειες που προκαλούνται από το γήρας. 

 

Βελτιώνει τη μνήμη

Η Ρεσβερατρόλη, σύμφωνα με μελέτη, βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του εγκεφάλου και του ιππόκαμπου που είναι η περιοχή υπεύθυνη για τη διημιουργία νέων μνημών και τη διαδικασία της μάθησης. Από έρευνες προκύπτει ότι οι συμμετέχοντες που λάμβαναν συμπληρώματα ρεσβερατρόλης επέδειξαν σημαντικά μεγαλύτερη ικανότητα στην απομνημόνευση λέξεων και επέδειξαν γρηγορότερη δραστηριότητα στην περιοχή του ιππόκαμπου.

 

Μειώνει την πιθανότητα καρδιακών προβλημάτων

Έρευνες του 2007 δείχνουν ότι ουσίες (Procyanidins) που συναντούνται στις τανίνες του κόκκινου κρασιού συμβάλλουν στην βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας. Άλλη μελέτη του Harvard School of Public Health δείχνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μειώνει τον κίνδυνο ανακοπής.

 

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Virginia, η Ρεσβερατρόλη σκοτώνει καρκινικά κύτταρα σταματώντας την παραγωγή μιας από τις βασικές προτείνες με τις οποίες τρέφονται.

 

Βελτιώνει την υγεία των δοντιών

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι Πολυφαινόλες, ουσίες που περιέχονται στους ερυθρούς οίνους, καθυστερούν την αναπαραγωγή βακτηρίων στο στόμα, μειώνοντας την εμφάνιση τερηδόνας. 

 

Μειώνει την χοληστερίνη

Μελέτη έδειξε ότι υγιείς συμμετέχοντες που έλαβαν συμπλήρωμα με ουσίες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, παρουσίασαν μείωση 8% στην LDL (κακή χοληστερίνη), ενώ συμμετέχοντες με υψηλή χοληστερίνη παρουσίασαν μείωση της τάξης του 12%.

 

Μείωνει την εμφάνιση του κοινού κρυολογήματος

Τα αντιοξειδοτικά που περιέχονται στο κόκκινο κρασί, σύμφωνα με μετρήσεις, ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού μειώνοντας ως και 40% την πιθανότητα εμφάνισης του κοινού κρυολογήματος.

 

Όσοι λοιπόν έψαχναν έναν καλό λόγο να απολαύσουν ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί, μπορούν να προσθέσουν άλλους 6.