Για τη σαλάτα
1 συσκευασία σαλάτα ανάμεικτη με λόλα - ρόκα
1 φιλέτο καπνιστή πέστροφα
1 ξινόμηλο
1 μαραθόριζα
3 ραπανάκια
3-4 καρύδια
Αυγά πέστροφας, προαιρετικά
Για το dressing
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
15 γρ. άνηθο
10 γρ. μάραθο
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ξύδι από λευκό κρασί
1 λεμόνι
40 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι χοντρό
Ετοιμάζουμε το dressing: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα και χοντροτρίβουμε το ξινόμηλο και τα δύο ραπανάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μαζί με τη μισή ποσότητα από το φιλέτο της πέστροφας, το οποίο έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας.
Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα του dressing, ανακατεύουμε και τοποθετούμε την ψαροσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε το άλλο ραπανάκι σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος ραντίζοντας με dressing.
Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε την ψαροσαλάτα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο φιλέτο, τα ραπανάκια, τα καρύδια, χοντροτριμμένα και τ΄αυγά της πέστροφας. Ραντίζουμε με άφθονο dressing και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για καπνιστή πέστροφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα και άλλα καπνιστά ψάρια
– Στην σαλάτα ταιριάζει και το πορτοκάλι
Εύα Μονόχαρη
Food Blogger