300 γρ. πλεξούδες
150 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1 γαρίφαλο
1 δαφνόφυλλο
40ml ελαιόλαδο
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
1. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα σκόρδα σε μικρά κομματάκια. Παράλληλα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και βράζουμε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό.
2. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά, για 3′. Έπειτα προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
3. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν δέσει, προσθέτουμε τον τόνο και τις πλεξούδες. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.
4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μάραθο και τριμμένο παξιμάδι.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λίγο ούζο, 1 κουταλιά της σούπας αρκεί
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες χρησιμοποιούμε 300 γρ. τοματοχυμό ή κονκασέ
-Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση προς το τέλος του μαγειρέματος
-Χρησιμοποιούμε το σχήμα των ζυμαρικών που μας αρέσει, ταιριάζει περισσότερο με όσα ζυμαρικά δεν περιέχουν αυγό
Εύα Μονόχαρη
Food Blogger