500g Λαζάνια
600g φιλέτο κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
100ml κρασί
50ml ελαιόλαδο
400g ντομάτες ψιλοκομμένες
150ml τοματοχυμό
2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
250 γρ. φέτα πικάντικη
100 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες (ιδανικά χωρίς κουκούτσι)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε, με λίγο από το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να πάρει ελαφρώς χρώμα. Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τέλος προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και αποσύρουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα λαζάνια για 8-11 λεπτά.
Σερβίρουμε τα λαζάνια σε πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω το πικάντικο κοτόπουλο και ψιλοκομμένα βασιλικό και μαϊντανό.
Εύα Μονόχαρη
Food Blogger