4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη
3 ψητές πιπεριές
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Λαδόκολλες για το ψήσιμο
Αρχικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.
Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που να χωράνε μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί πάνω. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση, κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα. Κλείνουμε καλά, τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.
Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Extra tips
-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια άλλη γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος μπορούμε να τον παραλείψουμε
Εύα Μονόχαρη
Food Blogger