ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc 2015 - Κτήμα Συμεωνίδη
Κτήμα Συμεωνίδη

SAUVIGNON BLANC 2015 - ΚΤΗΜΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

  Καβάλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν αναζητάς φρεσκάδα, μην ψάχνεις άλλο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όπως και να το κάνουμε, το Sauvignon Blanc είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο χαρισματικές ποικιλίες παγκοσμίως. Σκέφτεσαι αρώματα; Γεμάτο ολοζώντανα νεράντζια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, γρασίδια και λευκά λουλούδια! Θέλεις γεύσεις; Προετοιμάσου για εκρήξεις φρεσκάδας και δροσιάς σε κάθε γουλιά!Θέλεις να το συνδυάσεις με φαγητό; Από δροσερές σαλάτες και τηγανητά ορεκτικά έως ωμά θαλασσινά, ψάρια και λευκά κρέατα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι καλλιεργείται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχοντας κατακτήσει τον οινικό κόσμο. Το Sauvignon Blanc 2015 του Κτήματος Συμεωνίδη είναι ξεκάθαρα μια από τις καλύτερες εκδοχές της ποικιλίας στην Ελλάδα!

Διεκδικώντας τη θέση της στον αμπελώνα μιας περιοχής με τεράστια οινική ιστορία, της οποίας το αρχαίο τοπικό νόμισμα απεικόνιζε σκηνές από τον τρύγο και γυναίκες να κρατούν αμφορείς κρασιού, η γαλλική ποικιλία απόκτησε σημαντικό μερίδιο των αμπελιών του Κτήματος Συμεωνίδη.

Η τοποθεσία τους ιδανική. Στο Παγγαίο, στους πρόποδες του όρους Σύμβολο και σε υψόμετρο έως 100μ, προστατευμένοι από τον Βορρά χάρη στους ορεινούς όγκους και εκτεθειμένοι από την άλλη μεριά στο Αιγαίο, ευνοούνται από τη θαλασσινή αύρα του που δροσίζει τα ζεστά καλοκαίρια. Ο νοτιοανατολικός προσανατολισμός τους χαρίζει την απαραίτητη έκθεση στον ήλιο για την ιδανική ωρίμανση του καρπού αλλά και την αποφυγή της ανεπιθύμητης και προβληματικής υγρασίας.

Το Sauvignon Blanc 2015 του Κτήματος Συμεωνίδη μοσχοβολάει φρεσκάδα! Έντονο, αρωματικό, δροσιστικό, αποδεικνύει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες γιατί η γαλλική ποικιλία έχει κατακτήσει το σύμπαν! Καιρός να κατακτήσει μια θέση στα αγαπημένα σου!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Εκρηκτικά φρέσκια μύτη, γεμάτη λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο αλλά και λεμονανθό και γιασεμί. Φρεσκοκομμένο γρασίδι, νύξεις σπαραγγιού, βασιλικού και ρίγανης του χαρίζουν φυτικές και βοτανικές νότες ολοκληρώνοντας τη δροσερή αίσθηση.

Φινετσάτο στόμα, μεσαίου όγκου, με δροσιστική οξύτητα που υποστηρίζει τη φρεσκάδα της μύτης και απειροελάχιστη γλυκύτητα που τονίζει το φρούτο. Lime και ροδάκινο συνοδεύονται από πράσινο μήλο, χαμομήλι και γρασίδι, με το τελευταίο να παραμένει στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Καβάλα
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, λεμονανθός, γιασεμί, γρασίδι, σπαράγγι, ρίγανη, βασιλικός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2015 - ΚΤΗΜΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καραβίδες, δροσερές σαλάτες ή τηγανητό γαύρο

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}