ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Βαρέλι 2011 - Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΙ 2011 - ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια βαρελάτη Σαντορίνη που μαγεύει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τρίτη γενιά οινοποιών, ο Αρτέμης Καραμολέγκος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, στο χωριό Έξω Γωνιά στη Σαντορίνη. Η ιδιαίτερη σύνθεση του εδάφους του νησιού που είναι ηφαιστειογενές ασβεστολιθικό, έχει δέσει αρμονικά με τις μοναδικές ποικιλίες αμπέλου, που έχουν μάθει να επιβιώνουν στις ακραίες αυτές συνθήκες. Ο συνδυασμός τους αποτελεί την ειδοποιό διαφορά που ξεχωρίζει τα κρασιά του νησιού και τα τοποθετεί σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Σαντορίνη Βαρέλι 2011

Εκλεπτυσμένο Ασύρτικο Σαντορίνης που ωρίμασε σε δρύινο γαλλικό βαρέλι για 6 μήνες με τις οινολάσπες. Η χρήση της μεθόδου "batonnage sur lies" συντέλεσε στη μέγιστη ενσωμάτωση των αρωμάτων και γεύσεων της ποικιλίας σε ένα λευκό κρασί με τον χαρακτήρα του νησιού.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το βαθύ χρυσό του χρώμα μαρτυράει την παραμονή του σε βαρέλι με την πρώτη ματιά.

Τα απαλά αλλά δεμένα αρώματά του από μέλι, βανίλια , ξύλο και βερίκοκο, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Το γεμάτο και δεμένο σώμα του ανταμοίβει όποιον το δοκιμάσει. Η οξύτητά του είναι διακριτική και ισορροπεί με ένα γενναιόδωρο σώμα. Έχει μακριά επίγευση και αφήνε αίσθηση βανίλιας να πλημμυρίζει το στόμα.  

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο 100%
Αρώματα μέλι, βανίλια, ξύλο, βερίκοκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΙ 2011 - ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ψάρια στα κάρβουνα, οστρακοειδή με λεμόνι, αλλά και λευκά κρέατα ελαφρά μαγειρεμένα.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}