ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Χαριτάτου Λευκός Ξηρός - 2012
Κτήμα Χαριτάτου

ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ - 2012

  Κεφαλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πρωτοεμφανιζόμενος παραγωγός, με ελάχιστη παραγωγή και βροντερά δείγματα γραφής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα του 2013 από το περιοδικό Τρόφιμα και Ποτά! Αν δεν σας φτάνει αυτό, θα το βρείτε σε κάποιες από τις καλύτερες λίστες κρασιών της Αθήνας. Απολαύστε τις ελάχιστες τελευταίες φιάλες από την εξαιρετική πρώτη του χρονιά, μόνο στο botilia.gr.

Το Κτήμα Χαριτάτου Λευκό 2012 είναι ένα μικρής παραγωγής (3.000 φιάλες) λευκό ξηρό κρασί με εξαιρετική συμπύκνωση αρωμάτων και γεύσεων που διατηρεί ατόφια τα πλούσια χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχάτου. Από τον μικρό οικογενειακό βιολογικό αμπελώνα στα Κλαδάτα Κεφαλλονιάς, αυτό το απίστευτα αρωματικό και έντονο λευκό, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στον οινικό κόσμο και έχει αποκτήσει φανατικούς που το αναζητούν παντού!


 

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, αχνοκίτρινο χρώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας .

Όταν το πλησιάσεις, θα πλημμυρίσει τη μύτη με έντονα αρώματα εξωτικών φρούτων, λάιμ, και ώριμου ανανά σε συνδυασμό με κομπόστα βερίκοκο. Μέλι και κυδωνόπαστα συμπληρώνουν το εκρηκτικό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, καλού όγκου σώμα, άρτιο και λιπαρό. Τα αρώματα στόματος, εντυπωσιακά καθαρά με το σταφύλι και τον ανανά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ενώ διακρίνεται και ελαφριά φυτικότητα. Στο τελείωμα αφήνει μακριάς διάρκειας, φρουτένια επίγευση στο στόμα.

Βαθμολογία botilia.gr: 89/100

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μοσχάτο 100%
Αρώματα Εξωτικά φρούτα, κομπόστα βερίκοκο, μέλι, κυδωνόπαστα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ - 2012

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του, ή συνδυάστε το με δροσερές σαλάτες, όστρακα, τηγανητά ψάρια.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}