ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ίαμα Λευκό 2013 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

ΙΑΜΑ ΛΕΥΚΟ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Εύβοια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το αγαπημένο σας λευκό επιστρέφει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το αναδείξατε σε αγαπημένο σας λευκό κρασί στο botilia.gr και δεν μπορούσε παρά να επιστρέψει για να χαρίσει αρώματα και γεύσεις στο γιορτινό αλλά και στο καθημερινό τραπέζι.

Ο συνδυασμός των δύο αγαπημένων ελληνικών λευκών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου, τείνει να γίνει πλέον κλασικός. Η εξαφανισμένη το 1970 ποικιλία της Μαλαγουζιάς έχει πλέον εδραιωθεί ως μια παγκόσμιας κλάσης ποικιλία που χαρίζει στο χαρμάνι την αρωματική της ένταση, τον φρουτένιο χαρακτήρα της και το  γεμάτο στόμα της. Το Ασύρτικο χαρίζει σπιρτάδα, ένταση στο στόμα και ορυκτώδη χαρακτήρα.

Απολαύστε το χαρμάνι των δύο ποικιλιών σε μια από τις καλύτερες εκδοχές του, από τους ιδιόκτητους βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνες της Οινοποιίας Βρυνιώτη στο όρος Τελέθριο στη Βόρεια Εύβοια.

Μια υποδειγματική οινοποίηση που εντυπωσιάζει όποιον τη δοκιμάσει!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι φωτεινό κίτρινο με λαμπερές χρυσαφί ανταύγειες.

Στη μύτη μαγεύει με τα έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, τον λουλουδένιο χαρακτήρα του και τα αρώματα εσπεριδοειδών που εμφανίζονται σταδιακά. Ροδάκινο, ώριμο βερίκοκο, πεπόνι και γλυκό πορτοκάλι σαγκουίνι, συμπληρώνονται από γαρδένια, λεμονανθό και τροπικό μάνγκο για να δώσουν ένα εκρηκτικό σύνολο.

Στο στόμα είναι πλούσιο, απολαυστικό, με τα αρώματα να είναι ακόμη περισσότερο αισθητά και ξεκάθαρα με το σαγκουίνι να κυριαρχεί. Η οξύτητα είναι απόλυτα ισορροπημένη με το γεμάτο σώμα του ενώ η καλής διάρκειας επίγευσή του αφήνει πικάντικη αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Εύβοια
Ποικιλία Μαλαγουζιά - Ασύρτικο
Αρώματα ροδάκινο, ώριμο βερίκοκο, πεπόνι, πορτοκάλι σαγκουίνι, γαρδένια, λεμονανθός, μάνγκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΙΑΜΑ ΛΕΥΚΟ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το με μια μακαρονάδα με θαλασσινά, ντομάτες γεμιστές ή σπανακόρυζο.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}