ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Καπνιστός 2013 - Κτήμα Δαλαμάρα
Οινοποιείο Δαλαμάρα

ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

  Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια πρωτοποριακή τεχνική απ' τα παλιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τους πιο ελπιδοφόρους νέους οινοπαραγωγούς παγκοσμίως. Ο Κωστής Δαλαμάρας, στα 29 του, «παίζει» με το βιολογικής καλλιέργειας χαρμάνι Μαλαγουζιάς – Ασύρτικου περνώντας το από δρύινα βαρέλια. Εφαρμόζοντας μία ιδιαίτερη τεχνική ωρίμανσης, τα βαρέλια δεν γεμίζονται πλήρως, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη επαφή του κρασιού με το οξυγόνο κατά τη 12μηνη παραμονή του εκεί.

Η επιλογή του ονόματος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Με την φωτογραφία των προγόνων του στην ετικέτα, ο Καπνιστός 2013 του Οινοποιείου Δαλαμάρα μαγεύει με την πολυπλοκότητα στη μύτη, την ένταση και τη διάρκειά του στο στόμα.

Εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και πολύ δύσκολα θα το συναντήσεις μακριά από το μικρό οινοποιείο της οικογένειας στην είσοδο της Νάουσας.

Μη χάσεις την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί του ένα καλό τραπέζι αυτές τις μέρες.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα.

Στη μύτη, πλούσια αρώματα αποξηραμένου ροδάκινου, καβουρδισμένης καραμέλας και δρυός δεν αφήνουν αμφιβολία για το πέρασμά του από βαρέλι. Βούτυρο, μέλι, καπνός και γλυκά μπαχαρικά αποκαλύπτονται σταδιακά συμπληρώνοντας ένα από τα πιο πολύπλοκα αρωματικά σύνολα.

Γεμάτο στόμα, μεστό, με μέτριας έντασης οξύτητα που ισορροπεί την κρεμώδη υφή του χαρίζοντας αρμονία. Το αποξηραμένο ροδάκινο επιμένει στον ουρανίσκο ενώ στο τελείωμα, όμορφη αίσθηση ξύλου και καπνού παραμένουν στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα αποξηραμένο ροδάκινο, καβουρδισμένη καραμέλα, δρυς, βούτυρο, μέλι, καπνός, γλυκά μπαχαρικά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο παϊδάκια, πάπια στο φούρνο, ψητά μανιτάρια, κίτρινα τυριά, λιπαρά ψάρια ή και γεμιστές ντομάτες.

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}