Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τους πιο ελπιδοφόρους νέους οινοπαραγωγούς παγκοσμίως. Ο Κωστής Δαλαμάρας, στα 29 του, «παίζει» με το βιολογικής καλλιέργειας χαρμάνι Μαλαγουζιάς – Ασύρτικου περνώντας το από δρύινα βαρέλια. Εφαρμόζοντας μία ιδιαίτερη τεχνική ωρίμανσης, τα βαρέλια δεν γεμίζονται πλήρως, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη επαφή του κρασιού με το οξυγόνο κατά τη 12μηνη παραμονή του εκεί.
Η επιλογή του ονόματος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Με την φωτογραφία των προγόνων του στην ετικέτα, ο Καπνιστός 2013 του Οινοποιείου Δαλαμάρα μαγεύει με την πολυπλοκότητα στη μύτη, την ένταση και τη διάρκειά του στο στόμα.
Εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και πολύ δύσκολα θα το συναντήσεις μακριά από το μικρό οινοποιείο της οικογένειας στην είσοδο της Νάουσας.
Μη χάσεις την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί του ένα καλό τραπέζι αυτές τις μέρες.