Μα καλά, αφρώδης μαλαγουζιά;
Ο πολύπειρος οινολόγος Απόστολος Ματάμης, αναγνώρισε στη Μαλαγουζιά τη στόφα μιας ποικιλία που υπό κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να δώσει μεγάλα αφρώδη κρασιά. Πειραματίστηκε και για πρώτη φορά παρήγαγε ένα ιδιαίτερο αφρώδες κρασί από την αγαπημένη ποικιλία.
Επιλέγοντας εξαιρετική πρώτη ύλη από την περιοχή του Παρνασσού και δίνοντας έμφαση στην τονισμένη οξύτητα και τον χαμηλό αλκοολικό βαθμό, πραγματοποίησε τη δεύτερη ζύμωση με τη μέθοδο της κλειστής δεξαμενής (cuvee close) υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Απόλυτα ξηρό, το Green Bubbly εκπλήσσει με τα αρώματα και την γευστική έντασή του που εκφράζουν με λεπτομέρεια τον χαρακτήρα της ποικιλίας, κάνοντας το ένα αφρώδες κρασί που άνετα πίνεται ως γιορτινό απεριτίφ αλλά συνοδεύει άψογα και μεγάλο εύρος πιάτων της ελληνικής κουζίνας.
Και ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό κρασί κλείνεται σε μια ιδιαίτερη, πανέμορφη φιάλη.