ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό Fume 2014 - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ FUME 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Και μέσα από τον καπνό ξεπροβάλει ένα αριστούργημα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν θέλεις τα λευκά κρασιά σου να ξεχειλίζουν ολόφρεσκα φρούτα και λουλούδια, καλύτερα να δεις κάτι άλλο. Έχεις δοκιμάσει ποτέ βαρελάτο Chardonnay; Αν σου άρεσε, τότε το Fume 2014 των Αμπελώνων Μάρκου σίγουρα θέτει υποψηφιότητα να γίνει το επόμενο αγαπημένο σου λευκό!

Ετοιμάσου να αγαπήσεις ένα κρασί με αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και βάθος! Το Fume 2014 των Αμπελώνων Μάρκου είναι ένα υποδειγματικό Fume λευκό κρασί από Σαββατιανό, και η μεγαλύτερη έκπληξη που είχαμε εδώ και καιρό. Φινετσάτο, βελούδινο και γεμάτο καπνό στη γεύση και στα αρώματα, θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό και λεπτεπίλεπτο ουρανίσκο.

Πειραματική οινοποίηση από επιλεγμένα αμπέλια με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Ο ελάχιστος χυμός παρέμεινε σε έντονου καψίματος γαλλικά δρύινα βαρέλια για 10 μήνες. Εμφιαλώθηκε σε μόλις 1000 φιάλες και μέσα σε εβδομάδες έχουν μείνει λιγότερες από τις μισές, κάνοντάς το ένα από τα «χειρότερα» κρυμμένα μυστικά των τελευταίων μηνών.

Θα μου πεις, δεν ακούγεται και πολύ καλοκαιρινό. Σύμφωνοι, αλλά να ξέρεις ότι δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο για να συνοδεύσεις ένα λιπαρό ψάρι στα κάρβουνα. Αν από την άλλη δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου κόκκινα κρασιά το καλοκαίρι, αυτό είναι ότι κοντινότερο.

Εμείς θα πάρουμε μερικές φιάλες μαζί μας στις διακοπές αλλά σίγουρα θα κρατήσουμε και κάποιες στο κελάρι για να παλαιώσουν 3-5 χρόνια ακόμη. Όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθεί πολύ όμορφα.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Πριν ακόμη πλησιάσεις το ποτήρι, τα πλούσια, ώριμα αρώματα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων, βουτηγμένων στον καπνό και στο μέλι, θα σε ενθουσιάσουν. Μπανάνα, παπάγια και καρύδα συνδυάζονται με κυδώνι, ροδάκινο, βερίκοκο και βανίλια. Περγαμόντο, ώριμο μούσμουλο και ξύσμα λεμονιού κάνουν την εμφάνισή τους όσο αναπνέει ενώ μέλι, κερήθρα, φουντούκι και καπνός πούρου εκφράζουν το βαρέλι που αν και έντονο, ενσωματώνεται αριστοτεχνικά χωρίς να καλύπτει το φρούτο.

Στόμα πλούσιο, μεστό, με βουτυρένια αίσθηση και ισορροπημένη οξύτητα. Το ξύλο και ο καπνός κυριαρχούν, με τη μπανάνα, το μάνγκο να διεκδικούν τη θέση τους στην γευστική παλέτα. Ώριμο αχλάδι, ροδάκινο, πεπόνι και ξηροί καρποί κάνουν αισθητή την παρουσία τους αν το κρατήσεις στο στόμα, με τους ξηρούς καρπούς να παραμένουν στη καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα μπανάνα, παπάγια, καρύδα, κυδώνι, ροδάκινο, βερίκοκο, βανίλια, περγαμόντο, ώριμο μούσμουλο, ξύσμα λεμονιού, μέλι, κερήθρα, φουντούκι, καπνός πούρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ FUME 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα, κοτόπουλο στα κάρβουνα ή καπνιστές χοιρινές μπριζόλες

Burger σολομού

  • 1/2 kgr φρέσκο φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 4 ολόκληρα σιταρένια ψωμάκια για burger

 

Κόψτε το σολομό σε μικρά κομματάκια, βάλτε τον σε ένα μπολ και πλάστε τον με τα χέρια μέχρι να γίνει κάπως ομογενοποιημένος.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ψωμάκια και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Φτιάξτε 4 ίσου μεγέθους μπιφτέκια.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι (ή γκριλ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σολομού γυρίζοντάς τα έως ότου ροδίσουν - περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω στα ψωμάκια και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα BBQ, μαρούλι και κρεμμύδι.

Συνδυασμός με κρασί: Ο σολομός είναι εκ φύσεως λιπαρό ψάρι και ζητάει λευκά κρασιά με οξύτητα και ένταση ή αν πρόκειται για κόκκινο κρασί αυτό πρέπει να έχει φρουτώδη χαρακτήρα και μαζεμένες τανίνες.

Οι προτάσεις μας: Primus Ζίτσα - Κτήμα Γκλίναβος, Artis - Οινοποιία Αλεξάκη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}