ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cosmos 2015 - Κτήμα Χατζηγεωργίου
Κτήμα Χατζηγεωργίου

COSMOS 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Πάγγαιο Όρος, Καβάλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Γαλιλαίος ήταν πάντα ο αγαπημένος του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Καιρός για ένα premium Sauvignon Blanc. Ένα από αυτά που δεν βρίσκεις εύκολα, αλλά αν το βρεις φροντίζεις να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να εξαντληθεί συντομότερα. Από αυτά που κλείνουν το μάτι στη Νέα Ζηλανδία, δηλώνοντας ότι και στην Ελλάδα μπορείς να βρεις μεγάλα Sauvignon Blanc, από αυτά που θυμάσαι καιρό.

Ο Βασίλης Χατζηγεωργίου από μικρός είχε πάθος με την αστρονομία και την αστροφυσική. Μετά τον Κοπέρνικο και τον Κέπλερ, το Cosmos 2015 του Κτήματος Χατζηγεωργίου από την Καβάλα είναι αφιερωμένο για άλλη μια φορά σε έναν διάσημο αστρονόμο, σε έναν άνθρωπο που άλλαξε την επιστήμη όπως την ξέρουμε.

Το 2015 ήταν η χρονιά του Γαλιλαίου (1564 – 1642) και ο Βασίλης Χατζηγεωργίου του αφιέρωσε το νέο, υπέροχο και πανέμορφο Cosmos 2015, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μόλις εβδομάδες! Ο Ιταλός φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος θεωρείται ο πατέρας της αστρονομίας και συνέβαλε όσο λίγοι στην επανάσταση της επιστήμης τον 17ο αιώνα.

Πολύ διαφορετικό, εντελώς ξεχωριστό, είναι μάλλον ότι πιο ωραίο έχουμε δοκιμάσει σε βαρελάτο Sauvignon Blanc εδώ και χρόνια. Από ένα μόνο συγκεκριμένο αμπελοτόπι, αυτό με τις παλαιότερες ρίζες του κτήματος, δίπλα στη θάλασσα, ο καρπός συλλέχθηκε με μεγάλη προσοχή. Ο πολύτιμος χυμός παρέμεινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 1ης, 2ης αλλά και 3ης χρήσης για 6 μήνες, περιορίζοντας έτσι την επίδραση του ξύλου που αφήνει τον ποικιλιακό χαρακτήρα να λάμψει. Εμφιαλώθηκε σε 2.000 πανέμορφες φιάλες, σφραγίστηκε με κερί και παρέμεινε εκεί μερικούς μήνες ακόμη πριν γίνει πραγματικά ακαταμάχητο.

Ένα θα σου πούμε. Ο Γαλιλαίος ήταν πάντα ο αγαπημένος του!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί χρώμα στο ποτήρι με πρασινωπές ανταύγειες.

Έντονη, πολυδιάστατη μύτη. Από τη μία το λεμόνι, το νεράντζι και το κίτρο και από την άλλη η μπανάνα, το μάνγκο, το πεπόνι, το passion fruit και ο ανανάς. Το φρεσκοκομμένο γρασίδι κινείται σε όλα τα επίπεδα. Αν σε αυτά προσθέσεις πιπεριά, σπαράγγι, βανίλια και καραμέλα γάλακτος, σταματάς και απολαμβάνεις την εξελικτική πολυπλοκότητά του.

Ο πολυεπίπεδος χαρακτήρας συνεχίζεται στο στόμα με το μέτριου (+) όγκου σώμα να διαθέτει δροσιστική οξύτητα που γαργαλάει τον ουρανίσκο. Μάνγκο, πεπόνι, ροδάκινο, passion fruit, ανανάς και βανίλια επιμένουν και στο στόμα και παραμένουν στη μακράς διάρκειας, πιπεράτη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Πάγγαιο Όρος, Καβάλα
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα λεμόνι, νεράντζι, κίτρο, μπανάνα, μάνγκο, πεπόνι, passion fruit, ανανάς, γρασίδι, πιπεριά, σπαράγγι, βανίλια, καραμέλα γάλακτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COSMOS 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με λιπαρά ψάρια ή με πουλερικά με έντονες σάλτσες.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}