ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Coma Berenices 2013 - Κτήμα Μερκούρη
Κτήμα Μερκούρη

COMA BERENICES 2013 - ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

  Κορακοχώρι, Ηλεία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένας αστερισμός στο ποτήρι μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η δυσκολία στην καλλιέργεια, η ευπάθεια στις ασθένειες και η χαμηλή παραγωγικότητα κάνει τη γαλλική ποικιλία Viogner να μην συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αγαπημένες των παραγωγών. Η εξαιρετική ποιότητα και ιδιαιτερότητα των κρασιών της όμως, της έχει χαρίσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των οινόφιλων που την αναζητούν με μανία!

Στην Ελλάδα δεν μας έχει συνηθίσει σε συχνές εμφανίσεις αλλά όποτε το κάνει τα κρασιά της ξεχωρίζουν για τη φινέτσα και την πολυπλοκότητά τους. Προτιμά τα θερμά κλίματα και στο Κορακοχώρι Ηλείας βρήκε πρόσφορο έδαφος για να ξεδιπλώσει τα πλούσια χαρίσματά της.

Τα αδέλφια Βασίλης και Χρήστος Κανελλακόπουλος, συνεχιστές της 4ης γενιάς της Οικογένειας Μερκούρη και του ιστορικού οινοποιείου, πίστεψαν σε αυτή και υπογράφουν τον αστερισμό Coma Berenices 2013 ή Κόμη της Βερενίκης 2013. Ένα εξαιρετικό Viogner που έχοντας περάσει 3 μήνες από γαλλικά δρύινα βαρέλια Berthomieu έχει αναπτύξει πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Κρυστάλλινο χρυσοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη στο διακριτικό αρχικά αλλά συνεχώς εξελισσόμενο μπουκέτο αρωμάτων ξεχωρίζουν γιασεμί, τριαντάφυλλο, άγουρο ροδάκινο και ακτινίδιο που συνοδεύονται από σιρόπι μελιού, βανίλια, ροδόνερο και ψωμί.

Στο στόμα το γεμάτο σώμα του συνδυάζει λιπαρότητα και αισθητή, αναζωογονητική οξύτητα σε απόλυτη ισορροπία. Η ελαφριά γλυκύτητα της αλκοόλης τονίζει το ροδάκινο και το μέλι ενώ η μακράς διάρκειας κομψή επίγευση αφήνει αίσθηση κομπόστας στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Κορακοχώρι, Ηλεία
Ποικιλία Viogner
Αρώματα γιασεμί, τριαντάφυλλο, άγουρο ροδάκινο, ακτινίδιο, σιρόπι μελιού, ροδόνερο, ψωμί, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

COMA BERENICES 2013 - ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Αποτελεί εξαιρετικό συνδυασμό για ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά, πιάτα κοτόπουλου αλλά και λευκά λιπαρά τυριά.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}