ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαρισύνη Ερυθρό 2011 - Οινοποιείο Διγενάκη
Οινοποιείο Διγενάκης

ΜΑΡΙΣΥΝΗ ΕΡΥΘΡΟ 2011 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κόκκινο που θα θυμάστε για καιρό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η αγάπη του Syrah και του Cabernet Sauvignon στην Κρήτη είναι σχεδόν δεδομένη. Μεγάλα κρασιά των 2 ποικιλιών έχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά καιρούς στα ποτήρια μας. Σε συνδυασμό με το τοπικό Λιάτικο αυτή τη φορά μας χάρισαν ένα από τα κόκκινα κρασιά που θα θυμόμαστε για καιρό.

Το χαρμάνι των τριών ποικιλιών ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και στη συνέχεια παρέμεινε στη φιάλη για 6 ακόμα μήνες έως ότου εξελιχθεί και είναι έτοιμο για απόλαυση.

Τα νεαρά αδέρφια Διγενάκη, Λευτέρης και Γιάννης συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το έργο του πατέρα τους, πέρασαν από την πολύ επιτυχημένη εμπορία κρασιού στην παραγωγή δικού τους κρασιού. Όλα δείχνουν ότι και σε αυτό θα είναι εξίσου επιτυχημένοι. Το Ερυθρό Μαρισύνη 2011 έχει επανειλημμένα τιμηθεί με χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας.

Αρκετά με τα λόγια. Απλά απολαύστε το.    

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί φωτεινό στο ποτήρι.

Στη μύτη πλούσια, βουτυράτα αρώματα αγριοκέρασου και βύσσινου μπλέκονται με νυχτολούλουδο και κόκκινο πιπέρι. Κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια και σοκολάτα ολοκληρώνουν το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, βελούδινο, με ευγενικές τανίνες και απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Βύσσινο και σοκολάτα να υπερισχύουν γευστικά σε πιο πικάντικους όμως τόνους. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει πιπεράτη αίσθηση στο στόμα που παραμένει εκεί για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Syrah, Λιάτικο
Αρώματα αγριοκέρασο, βύσσινο, νυχτολούλουδο, κόκκινο πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΡΙΣΥΝΗ ΕΡΥΘΡΟ 2011 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή λαζάνια με μανιτάρια στον φούρνο.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}