ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός 2004 - Κτήμα Κατσαρού
Κτήμα Κατσαρού

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ 2004 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

  Κρανιά, Όλυμπος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Συλλεκτικές φιάλες ενός μεγάλου κύρους ερυθρού κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κατατάσσεται απόλυτα δικαιολογημένα ανάμεσα στα ποιοτικότερα ελληνικά ερυθρά κρασιά και επιδεικνύει εξαιρετική εξέλιξη στο χρόνο. Φιγουράρει στις λίστες των καλύτερων ελληνικών εστιατορίων και αρκετών του εξωτερικού. Όχι όμως ακριβώς αυτό!

Από την κάβα του Κτήματος, εξασφαλίσαμε ελάχιστες φιάλες από το μεγάλου κύρους Κτήμα Κατσαρού Ερυθρό και μάλιστα της εξαιρετικής χρονιάς του 2004!

Από το αναγνωρισμένης αμπελοτόπι στην περιοχή της Κρανιάς στους πρόποδες του Ολύμπου και από έναν γνωστό αλλά χαμηλών τόνων παραγωγό έρχεται αυτό το τυπικό μπορντωλέζικο blend Cabernet Sauvignon και Merlot.

Περίμενε 10 χρόνια για να φτάσει στα χέρια σας. Αν και είναι σε καταπληκτική κατάσταση τώρα, μπορεί να περιμένει άνετα άλλα 10.

Αν το απολαύσετε τώρα, χαρίστε του μία ώρα ακόμη στην καράφα και αυτό θα σας ανταμείψει με αρώματα και γεύσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πολύπλοκη, ώριμη μύτη φρούτων, με το δαμάσκηνο, το μαύρο κεράσι και το βατόμουρο να κυριαρχούν. Μαύρο πιπέρι, βανίλια και ξύλο δρυός αποτελούν ένδειξη της τουλάχιστον 12μηνης παραμονής του στο βαρέλι. Τα αρώματα αποκαλύπτονται σταδιακά αφήνοντας για το τέλος αίσθηση μελανιού και βρεγμένων φύλλων.

Στο στόμα πλούσιο, συμπυκνωμένο, με βελούδινη υφή και αριστοτεχνικά ενταγμένες τανίνες. Τα φρούτα δίνουν το στίγμα τους και εδώ με το βατόμουρο και το δαμάσκηνο να διακρίνονται σε πιο πικάντικο τόνο ενώ διάχυτη είναι η αίσθηση σοκολάτας και βανίλιας. Το τελείωμα επιφυλάσσει αίσθηση ξηρών καρπών στο στόμα που παραμένει εκεί στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2004
Αλκοόλ 13,50
Προέλευση Κρανιά, Όλυμπος
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα ώριμο δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, βατόμουρο, πιπέρι, βανίλια, δρυς, μελάνι, βρεγμένα φύλλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ 2004 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μια ζουμερή χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα μπάρμπεκιου ή ένα fillet mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}