ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αυλοτόπι 2006 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

ΑΥΛΟΤΟΠΙ 2006 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Τεγέα Αρκαδίας
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα καλύτερα Cabernet Sauvignon σε μια σπάνια παλιά χρονιά του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Cabernet Sauvignon, το Αυλοτόπι 2006 του Κτήματος Τσέλεπου είναι ένα μεγάλο κόκκινο κρασί που αποδεικνύει τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης και εξέλιξης της ποικιλίας.

Ο Γιάννης Τσέλεπος υπογράφει με μαεστρία μια υποδειγματική οινοποίηση της κλασικής γαλλικής ποικιλίας με ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια, από το αμπέλι έως την τελική εμφιάλωση.

Το όνομά του προήλθε από το ομώνυμο αμπελοτόπι στην Τεγέα Αρκαδίας, με τα ιδιαίτερα άγονα εδάφη και τις πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις.  Ο όψιμος τρύγος συντέλεσε στην ιδανική ωρίμανση και τη μέγιστη συμπύκνωση του καρπού ενώ η ιδιαίτερα μακρά εκχύλιση που διαρκεί 30 – 40 ημέρες  ενσωμάτωσε όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά σε ένα γεμάτο ένταση κόκκινο κρασί. Η 15μηνη παραμονή του σε γαλλικά δρύινα βαρέλια του χάρισε τον βελούδινο χαρακτήρα του χωρίς όμως να λειτουργήσει εις βάρος του φρούτου.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, σίγουρα είναι ένα από τα ελληνικά κρασιά που πρέπει να απολαύσετε και γιατί όχι να κρατήσετε στην κάβα σας για 4-5 χρόνια ακόμη.

Αγοράζοντας 6 φιάλες θα τις παραλάβετε στο πανέμορφο ξυλοκιβώτιο του κτήματος!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ, πυκνό κόκκινο χρώμα με γκρενά τελείωμα στο ποτήρι.

Στη μύτη πολύπλοκο, ώριμο αρωματικά, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν, αρμονικά δεμένα με τα μπαχαρένια αρώματα του βαρελιού. Κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο σμίγουν με  κόκκινο πιπέρι, βανίλια και κάρδαμο. Καραμέλα γάλακτος, γλυκόριζα, δρυς και καπνός συμπληρώνουν το πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, βελούδινο, με τη γλυκύτητα της αλκοόλης να τονίζει το φρούτο ενώ οι άψογα ενσωματωμένες στρογγυλεμένες τανίνες του έχουν ωριμάσει με τον καιρό αν και παραμένουν ζωηρές. Ο μπαχαρένιος χαρακτήρας είναι εντονότερος στο στόμα, με το πιπέρι και τη βανίλια να συνοδεύουν το φρούτο σε ένα πολύ μακράς διάρκειας τελείωμα που εντυπωσιάζει.  

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2006
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τεγέα Αρκαδίας
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, κόκκινο πιπέρι, βανίλια, κάρδαμο, καραμέλα γάλακτος, γλυκόριζα, δρυς, καπνός, καφές
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΥΛΟΤΟΠΙ 2006 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κόκκινα κρεατικά barbecue, κυνήγια με κόκκινες σάλτσες, μοσχάρι στο φούρνο ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}