ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τρίλοφο 2014 - Κτήμα Κοκοτού
Κτήμα Κοκοτού

ΤΡΙΛΟΦΟ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

  Σταμάτα Αττικής
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα γοητευτικό νεαρό Cabernet Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα σχετικά φρέσκο Cabernet Sauvignon μπορεί να απέχει πολύ από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για την ποικιλία. Όταν ακούμε cabernet sauvignon συνήθως ο νους μας πάει σε βαριά χειμωνιάτικα κρασιά συνοδεία κάποιου πιάτου κόκκινου κρέατος δίπλα στο τζάκι. Σε μια τελείως διαφορετική εκδοχή, το Τρίλοφο 2014 του Κτήματος Κοκοτού είναι ένα κόκκινο κρασί που έχοντας μείνει ελάχιστα στο βαρέλι, πίνεται δροσερό ακόμη και το καλοκαίρι!

Οι 6 μόλις μήνες παραμονής σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δεν επηρέασαν την έκφραση της ποικιλίας που διατηρεί αυτούσια την φρουτώδη γεύση και τα αρώματά της σε ένα κρασί που θα κάνει παρέα στους φίλους του κόκκινου όσο ο καιρός είναι ακόμη ζεστός.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα με έντονες μοβ ανταύγειες.

Στη μύτη τα έντονα κόκκινα φρούτα κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις. Φράουλα, βύσσινο, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο γεμίζουν το ποτήρι ενώ σιρόπι καραμέλας και βοτανική αίσθηση ρίγανης συμπληρώνουν τον εκρηκτικό συνδυασμό.

Στο στόμα το καλού όγκου σώμα με μέτριας έντασης τανίνες έχει έντονο φρουτένιο χαρακτήρα με το φρούτο να εμφανίζεται πιο ώριμο ενώ η μακριά επίγευση καταλήγει σε αίσθηση αμύγδαλου στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,50%
Προέλευση Σταμάτα Αττικής
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα φράουλα, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, βατόμουρο, σιρόπι καραμέλας, ρίγανη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΡΙΛΟΦΟ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μόνο του, με ζυμαρικά με κόκκινες ή λευκές σάλτσες, κίτρινα ελαφριά τυριά ή με κοτόπουλο στο φούρνο. Μη διστάσετε να το βάλετε στο ψυγείο λίγο πριν το απολαύσετε.

Κοτόπουλο με κόλιανδρο

  • 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
  • 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
  • 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • φέτες lime για το σερβίρισμα



 

  1. Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνδυασμός με κρασί

Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}