ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2012 - Κτήμα Εύχαρις
Κτήμα Εύχαρις

SYRAH 2012 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

  Γεράνεια Όρη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένταση και ωριμότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα ρωμαλέο Syrah, από αυτά που ζητάνε bbq και καλή παρέα, είναι η επιλογή μας για τα μέσα του Σεπτέμβρη. Η γαλλική ποικιλία καλλιεργείται στους ιδιόκτητους αμπελώνες της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου στις πλαγιές των Γερανείων, σε υψόμετρο 400μ, σε μια περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρασί από το 1000 π.Χ.

Τα φτωχά μεν ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής είναι πλούσια σε υπολείμματα λάβας, ιχνοστοιχεία και απολιθωμένα όστρακα και μαζί με την ιδιαίτερη διαμόρφωση του εδάφους που είναι γεμάτο λοφίσκους αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θαλάσσιους όγκους, τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό, συνθέτουν ένα μοναδικό terroir.

Ο Χάρης και η Εύα το αγαπούν το Syrah. Για το Syrah 2008 του Κτήματος Εύχαρις έγινε πολύ προσεκτική διαλογή του καρπού με το χέρι. Μετά την αρχική ζύμωση για 15 μέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές ειδικού τύπου, ωρίμασε υπέροχα για 12 μήνες σε βαρέλια γαλλικής δρυός αποκτώντας μπαχαρένιο χαρακτήρα.

Εντυπωσιακά δομημένο, με απόλυτη γευστική και αρωματική ισορροπία το Syrah 2012 του Κτήματος Εύχαρις είναι σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες εκδοχές της ποικιλίας στην Ελλάδα και σε αυτές που θα συνοδεύσουν bbq με φίλους αλλά και βραδιές μπροστά στο τζάκι.

Εμείς το λατρέψαμε τώρα αλλά σίγουρα επιδέχεται περαιτέρω παλαίωση 5 χρόνων.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή μύτη με βάθος και πολυπλοκότητα. Ώριμο κεράσι, σύκο, αποξηραμένο δαμάσκηνο και σταφίδα συνοδεύονται από κανέλα, μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο και γλυκόριζα, αποκτώντας μπαχαρένιο χαρακτήρα. Μανιτάρι και νωπό χώμα προσθέτουν γήινες νότες ενώ καφές και κακάο συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα, με την ένταση να διατηρείται παρά την ηλικία του, χάρη στη ζωηρή οξύτητά του. Οι μαλακές τανίνες επιτρέπουν στο φρούτο να εκφραστεί, με το βύσσινο, το δαμάσκηνο και το σύκο να αποκτούν μπαχαρένια αίσθηση κανέλας και γλυκόριζας που παραμένει και στην καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Γεράνεια Όρη
Ποικιλία Syrah
Αρώματα ώριμο κεράσι, σύκο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, σταφίδα, κανέλα, μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο, γλυκόριζα, μανιτάρι, νωπό χώμα, καφές, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2012 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά στα κάρβουνα, κεμπάπ, μοσχαράκι κοκκινιστό ή κίτρινα πικάντικα τυριά

Χοιρινά κεμπάπ



500 γρ χοιρινό κιμά
1 φλιτζάνι ή 60 γρ. Γαλέτα
1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουτ σούπας κύμινο, τιμμένο
½ κουτ τσίλι σε σκόνη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

 

Αναμίξτε το κρέας, την γαλέτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και το αυγό. Πλάστε 16 κεφτεδάκια. Περάστε 4 κεφτεδάκια σε κάθε καλαμάκι που έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο που έχετε προθερμάνει ή σε κάρβουνα (χρειάζονται μεταλλικά καλαμάκια).

Σερβίρετε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}