Ένα ρωμαλέο Syrah, από αυτά που ζητάνε bbq και καλή παρέα, είναι η επιλογή μας για τα μέσα του Σεπτέμβρη. Η γαλλική ποικιλία καλλιεργείται στους ιδιόκτητους αμπελώνες της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου στις πλαγιές των Γερανείων, σε υψόμετρο 400μ, σε μια περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρασί από το 1000 π.Χ.
Τα φτωχά μεν ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής είναι πλούσια σε υπολείμματα λάβας, ιχνοστοιχεία και απολιθωμένα όστρακα και μαζί με την ιδιαίτερη διαμόρφωση του εδάφους που είναι γεμάτο λοφίσκους αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θαλάσσιους όγκους, τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό, συνθέτουν ένα μοναδικό terroir.
Ο Χάρης και η Εύα το αγαπούν το Syrah. Για το Syrah 2008 του Κτήματος Εύχαρις έγινε πολύ προσεκτική διαλογή του καρπού με το χέρι. Μετά την αρχική ζύμωση για 15 μέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές ειδικού τύπου, ωρίμασε υπέροχα για 12 μήνες σε βαρέλια γαλλικής δρυός αποκτώντας μπαχαρένιο χαρακτήρα.
Εντυπωσιακά δομημένο, με απόλυτη γευστική και αρωματική ισορροπία το Syrah 2012 του Κτήματος Εύχαρις είναι σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες εκδοχές της ποικιλίας στην Ελλάδα και σε αυτές που θα συνοδεύσουν bbq με φίλους αλλά και βραδιές μπροστά στο τζάκι.
Εμείς το λατρέψαμε τώρα αλλά σίγουρα επιδέχεται περαιτέρω παλαίωση 5 χρόνων.