ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Solist 2014 - Αμπελώνες Rira
Αμπελώνες Rira

SOLIST 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA

  Αιγιαλεία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πάθος για Pinot Noir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της Βουργουνδίας. Είναι η ποικιλία ορόσημο της διασημότερης οινοπαραγωγικής περιοχής του πλανήτη και μια από τις αρχαιότερες ποικιλίες του κόσμου. Ταυτόχρονα είναι η ποικιλία απόλυτη πρόκληση για τους οινοπαραγωγούς σε όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω της δυσκολίας τόσο στην καλλιέργειά της όσο και στην οινοποίησή της. Με τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται χάρη σε μια ταινία πριν από μερικά χρόνια, το πολυαγαπημένο Pinot Noir χαίρει τεράστιας εκτίμησης και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα και το εμπορικό αστέρι του παγκόσμιου αμπελώνα.

Ενώ οι δυσκολίες και οι προκλήσεις δεν φοβίζουν τους Έλληνες παραγωγούς, οι μέχρι τώρα φυτεύσεις και οινοποιήσεις τις ποικιλίας είναι ελάχιστες. Πειραματικές, περιορισμένες εμφιαλώσεις, διάσπαρτες φυτεύσεις, πιστοποιούν το παρόν της ποικιλίας και στην Ελλάδα. Ψάχναμε ένα Pinot Noir και στο πρωτοεμφανιζόμενο Solist 2014 των Αμπελώνων Rira ανακαλύψαμε μια από τις καλύτερες και τυπικότερες εκδοχές του στην Ελλάδα.

Καλλιεργημένο στις κορυφογραμμές της ορεινής Αιγιαλείας, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, ειδικού πια στις απαιτητικές ποικιλίες και καταξιωμένου οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη, το ατίθασο Pinot Noir έδωσε τις καλύτερες πτυχές του χαρακτήρα του σε ένα κόκκινο κρασί που αν και ακόμη πολύ νέο δείχνει δείγματα υπέροχης εξέλιξης στον χρόνο. Οι 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια του χάρισαν χαρακτήρα, βουργουνδέζικο αέρα και ζηλευτή λεπτότητα γεύσεων.

Σε μια από τις κορυφαίες εκφράσεις της ποικιλίας στην Ελλάδα, το Solist 2014 των Αμπελώνων Rira δικαιολογεί απόλυτα τη νέα λατρεία του ελληνικού κοινού και δίνει τον απόλυτη αφορμή σε όσους θέλουν να τη συμμερισθούν!

Αν έχεις υπομονή, θα εξελιχθεί υπέροχα την επόμενη 6ετία. Βάλε από τώρα υπενθύμιση...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι λαμπερό ρουμπινί.

Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με κυρίαρχα τα αρώματα φράουλας, βύσσινου, μέντας και λεβάντας που είναι χαρακτηριστικά της κοσμοπολίτικης ποικιλίας. Διακριτικές νότες πιπεριού, μελανιού και πράσινου τσαγιού κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους ενώ το σύνολο συμπληρώνεται μοναδικά από αίσθηση νωπού χώματος.

Πιο εκφραστικό και ζουμερό στο στόμα, με μετρίου όγκου σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και αισθητές αλλά καλοδουλεμένες τανίνες που μαρτυρούν πως ο χρόνος στο κελάρι θα δουλέψει υπέρ του. Πρωταγωνιστούν η αγριοφράουλα, το κεράσι και το φραγκοστάφυλο όμως ακολουθούν το τσάι, η κανέλα, η πικρή σοκολάτα και οι γήινες νότες. Η μακρά επίγευση μόκας σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα φράουλα, βύσσινο, μέντα, λεβάντα, πιπέρι, μελάνι, πράσινο τσάι, νωπό χώμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SOLIST 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ριζότο με άγρια μανιτάρια, μοσχαράκι bourguignon, πολύπλοκα παλαιωμένα τυριά, πάπια με σάλτσα κόκκινων φρούτων ή χοιρινό κρασάτο

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}