ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Prinos Ερυθρός 2014 - Οινοποιείο Διαμαντάκη
Οινοποιείο Διαμαντάκης

PRINOS ΕΡΥΘΡΟΣ 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Φρέσκο και απολαυστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η νέα τάση παραγωγής ερυθρών κρασιών δεξαμενής, δηλαδή χωρίς παραμονή σε βαρέλι, δίνει ευχάριστα, ελαφριά κρασιά που προορίζονται για κατανάλωση τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Το Prinos Ερυθρό 2014 του οινοποιείου Διαμαντάκη αποτελεί εξαιρετικό δείγμα και οι συνεχείς μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς το πιστοποιούν. Η γαλλική ποικιλία Syrah καλλιεργήθηκε στους πρόποδες του Ψηλορείτη και έδωσε ένα αρωματικό, ελαφρύ και με βελούδινη υφή κόκκινο κρασί που πίνεται ευχάριστα στο καθημερινό τραπέζι χωρίς να προβληματίζει ιδιαίτερα με το κόστος του.

Άσε που είναι από εκείνα τα κόκκινα κρασιά που δεν θα σε προβληματίσουν πολύ και το καλοκαίρι. Οι μαλακές του τανίνες και η ανάλαφρη υφή του το κάνουν ιδανικό υποψήφιο για τη συνοδεία ενός bbq τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πορφυρό χρώμα με ερυθρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Φρέσκα αρώματα στη μύτη, με το βατόμουρο και το βύσσινο να κυριαρχούν συνοδευόμενα από βιολέτα, νύξεις σοκολάτας και μαύρο πιπέρι. Μέντα και πιπεριά συμπληρώνουν το έντονο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα μεσαίου όγκου σώμα με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές, διακριτικές τανίνες που συμβάλουν στην ανάλαφρη αίσθηση. Η γλυκύτητα της αλκοόλης τονίζει το βύσσινο ενώ η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει πικάντικη αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βατόμουρο, βύσσινο, πιπέρι, σοκολάτα, μέντα, πιπεριά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PRINOS ΕΡΥΘΡΟΣ 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κρεατικά στη σχάρα, ζυμαρικά με φρέσκιες κόκκινες σάλτσες ή απολαύστε το μόνο του.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}