Η νέα τάση παραγωγής ερυθρών κρασιών δεξαμενής, δηλαδή χωρίς παραμονή σε βαρέλι, δίνει ευχάριστα, ελαφριά κρασιά που προορίζονται για κατανάλωση τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Το Prinos Ερυθρό 2014 του οινοποιείου Διαμαντάκη αποτελεί εξαιρετικό δείγμα και οι συνεχείς μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς το πιστοποιούν. Η γαλλική ποικιλία Syrah καλλιεργήθηκε στους πρόποδες του Ψηλορείτη και έδωσε ένα αρωματικό, ελαφρύ και με βελούδινη υφή κόκκινο κρασί που πίνεται ευχάριστα στο καθημερινό τραπέζι χωρίς να προβληματίζει ιδιαίτερα με το κόστος του.
Άσε που είναι από εκείνα τα κόκκινα κρασιά που δεν θα σε προβληματίσουν πολύ και το καλοκαίρι. Οι μαλακές του τανίνες και η ανάλαφρη υφή του το κάνουν ιδανικό υποψήφιο για τη συνοδεία ενός bbq τους καλοκαιρινούς μήνες.