ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Artis 2012 - Οινοποιία Αλεξάκη
Οινοποιία Αλεξάκη

ARTIS 2012 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κόκκινο με αξεπέραστη σχέση ποιότητας/ τιμής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μπορεί να καλλιεργείται σε ολόκληρη την Κρήτη και σε κάποια νησιά του Αιγαίου αλλά το Κοτσιφάλι είναι η ποικιλία ορόσημο του Ηρακλείου Κρήτης. Αν και δύσκολο στη μονοποικιλιακή οινοποίηση, ένα καλό κοτσιφάλι είναι ένα εκλεπτυσμένο κόκκινο κρασί με ένταση αρωμάτων και  πλούσιο σώμα.

Ένα εξαιρετικό δείγμα της ποικιλίας είναι το Artis 2012 του οινοποιείου Αλεξάκη από τους πρόποδες του Ψηλορείτη. Πλούσιο, με αρωματική ένταση και ευγενικό στο στόμα αποτελεί κλασικό δείγμα των δυνατοτήτων της ποικιλίας στα χέρια έμπειρων οινοποιών.

Η σχέση ποιότητας / τιμής είναι απλά εξαιρετική!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες.

Στη μύτη τα ώριμα κόκκινα φρούτα έχουν την τιμητική τους ενώ στο όμορφο και πολύπλοκο σύνολο συμμετέχουν τριαντάφυλλο, καραμελομένο μήλο, καπνός και δρυς.

Στο στόμα πλούσιο, με μέτριες, ευγενικές τανίνες  και ισορροπημένη οξύτητα. Στα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας ξεχωρίζει το βατόμουρο και τα καραμελωμένα φρούτα ενώ η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση κυδωνόπαστας στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλι 100%
Αρώματα ώριμα κόκκινα φρούτα, καπνός, καραμελωμένο μήλο, τριαντάφυλλο, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ARTIS 2012 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του, με μακαρόνια με κιμά, με μοσχαράκι κοκκινιστό ή με ένα σολομό στα κάρβουνα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}