ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Επόγδοον 2015 - Οινοποιείο Βακάκη
Οινοποιείο Βακάκη

ΕΠΟΓΔΟΟΝ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΚΑΚΗ

  Σάμος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα γλυκό έπος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάθε γεύμα που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να καταλήγει σε έναν επιδόρπιο οίνο που θα αφήσει την τέλεια γλυκιά ανάμνηση που του αξίζει. Είτε το συνδυάσεις με το γλυκό, ή το απολαύσεις μόνο του (ή με ένα πούρο), ένα καλό γλυκό κρασί μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Όταν σκέφτεσαι γλυκό κρασί, που πάει ο νους σου; Εντάξει, όχι vinsanto. Σίγουρα το δεύτερο που σου έρχεται στο μυαλό είναι η Σάμος. Εκεί, παραδοσιακά παράγονταν εξαιρετικά επιδόρπια κρασιά που κέρδιζαν μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Το Επόγδοον του Οινοποιείου Βακάκη μόλις ξεκίνησε.

Μέχρι πρότινος, και με την εφαρμογή ενός νόμου του 1934, μόνο ο οικείος συνεταιρισμός είχε το δικαίωμα εκμετάλλευσης των σταφυλιών του νησιού της Σάμου. Με σκοπό την ανάδειξη του σαμιότικου οίνου, ο επαναστάτης Νίκος Βακάκης ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στον παράλογο νόμο και μετά από έντονο και με διάρκεια δικαστικό αγώνα σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, δικαιώθηκε.

Ο Πυθαγόρας, πέρα από πατέρας της γεωμετρίας, ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις της Επιστήμης της μουσικής αρχικά συσχετίζοντας το μήκος των χορδών με την τονική τους συχνότητα. Το Επόγδοον είναι το διάστημα με διάρκεια 9 / 8 και αποτελεί την απαρχή της μουσικής θεωρίας του.

Επόγδοον είναι το όνομα που επέλεξε ο Νίκος Βακάκης για το μερικώς λιαστό επιδόρπιο κρασί του από Λευκό Μοσχάτο. Θα μας ρωτήσεις τι σημαίνει «μερικώς λιαστό». Σημαίνει ότι τα σταφύλια απλώθηκαν μέσα σε έναν ελαιώνα με αποτέλεσμα να δέχονται την έκθεση του ήλιου μόνο σε πολύ συγκεκριμένα διαστήματα της ημέρας. Στον ελαιώνα παρέμειναν για 15 ημέρες. Ο καρπός συρρικνώθηκε, η περιεκτικότητα σακχάρων εκτοξεύτηκε και η συμπύκνωση προμήνυε ένα μεγάλο γλυκό κρασί. 8 κιλά σταφυλιού παράγουν ένα μόλις λίτρο.

Το Επόγδοον του Οινοποιείου Βακάκη είναι ένας λεπτεπίλεπτος επιδόρπιος οίνος γεμάτος φινέτσα. Το λευκό Μοσχάτο της περιοχής, δεν κρύβει ούτε για λίγο τα χαρίσματά του σε ένα γλυκό κρασί που είναι καταδικασμένο να αγαπηθεί όσο λίγα. Όσοι το δοκιμάσατε στο A Sip for a Cause φανταζόμαστε συμφωνείτε μαζί μας.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει λαμπερό, λεμονί χρώμα, που προδίδει τη νεότητα του και την αποφυγή του βαρελιού.

Ότι και να πούμε για το άρωμα αυτού του κρασιού είναι λίγο. Έχει σχεδόν εκρηκτική αρωματική ένταση με γενναίες δόσεις φρεσκάδας. Passion fruit, lime, νεκταρίνι, βερίκοκο, ανανάς σε φρέσκια, ζουμερή εκδοχή που πλαισιώνονται από ζουμπούλι, φρέζα και ανθόμελο.

Το στόμα είναι μέτριο (+), με όμορφα ενσωματωμένη γλυκύτητα και δροσιστική οξύτητα που χαρίζει ισορροπία στο σύνολο. Έντονα αρώματα μελωμένων φρούτων, κυρίως ροδάκινο, νεκταρίνι, αποξηραμένο βερίκοκο, ζαχαρωμένη φλούδα από πορτοκάλι, lime αλλά και αγιόκλημα, συνθέτουν το απολαυστικό μπουκέτο, με μελένιο τελείωμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος γλυκύς οίνος
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Σάμος
Ποικιλία Λευκό Μοσχάτο
Αρώματα passion fruit, lime, νεκταρίνι, βερίκοκο, ανανάς, ζουμπούλι, φρέζα, ανθόμελο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΠΟΓΔΟΟΝ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΚΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πορτοκαλόπιτες, τάρτες ή mousse λεμονιού, πάβλοβες με εξωτικά φρούτα και ελαφριές φρουτένιες μπαβαρουάζ

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}